Ο Χρήστος Βάμος στο Newspistol : " Ευχαριστώ το θεό που μου έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να τραγουδήσω μπροστά σε Εβραίους, Χριστιανούς, και μουσουλμάνους " !

Ο Χρήστος Βάμος στο Newspistol :  Ευχαριστώ  το θεό που μου έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να τραγουδήσω μπροστά σε Εβραίους, Χριστιανούς, και μουσουλμάνους  !

Ο Χρήστος Βάμος με αρκετά χρόνια μουσικής διαδρομής μαθαίνει , ρισκάρει και κάνει την δική του προσπάθεια με αργά και σταθερά βήματα. Σήμερα μας μιλάει αποκλειστικά από το Ισραήλ που βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες για σειρά συναυλιών . Δε δίστασε να μας μιλήσει για τις δυσκολίες που έχει βιώσει , για το πόσο αγαπάει την μουσική αλλά και την εμπειρία που βίωσε να τραγουδάει Ζορμπά σε γεμάτα θέατρα πολλών χιλιάδων ατόμων. 
 
- Μεγάλη αγάπη το τραγούδι; 
 
Η ζωή μου όλη, από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό παιδί τραγουδούσα, πάντα στην κλασική ερώτηση ( τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις ) των γονιών μου και τους ανθρώπους, απαντούσα τραγουδιστής. Μεγάλο ψώνιο από τότε ( γέλια ) 
 
- Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία στο Ισραήλ; 
 
Κατά καιρούς πήγαινα  στο Ισραήλ. η ιστορία μου εδώ άρχισε το 2014. Το 2022 έμαθα το λόγο αυτής της σπάνιας αγάπης με το κοινό, ταυτίστηκε πολύ ο κόσμος με τα τραγούδια που τραγουδούσα για πρώτη φορά ( άγνωστα ) τότε στο Ισραήλ του Παντελή Παντελίδη. Με ρωτούσαν ποια είναι αυτά τα τραγούδια ( νομίζοντας πως είναι δικά μου ) τους έλεγα είναι ενός νέου καλλιτέχνη από Ελλάδα. Και μετά μπήκαν στο YouTube. Με τον ξαφνικό θάνατο του  Παντελίδη, έφτσαν ραγδαία τα νέα και εδώ. Άνοιξαν ένα μαγαζι με το όνομα του Παντελή και με κάλεσαν να τραγουδήσω τα τραγούδια του. Κυριολεκτικά μια λαοθάλασσα θυμάμαι.  Έτσι ήρθα ξανά 2022 καλεσμένος να τραγουδήσω σε ένα Private party. Ένα βίντεο μου κοινοποιήθηκε στα social Media μιας σελίδας του Israel. 
 
Tην επόμενη μέρα είχα ένα τηλεφώνημα από τον πολύ γνωστό και καταξιωμένο καλλιτέχνη Yoel Sitruk όπου και κατάγεται από το Ισραήλ. Είπα μου κάνετε πλάκα, ( και το εννοούσα ) κάναμε λοιπόν ένα  ραντεβού και μιλήσαμε για όλο αυτό το έργο που ήθελε να ετοιμάσει. με συγκρατημένη χαρά και περηφάνια  απάντησα ναι στην πρόταση να εκπροσωπήσω την ελληνική μουσική του σπουδαίου μας Μίκη Θεοδωράκη Ζορμπάς, και βρεθήκαμε πλέον μαζί και υλοποιήσαμε αυτές της παραστάσεις του ‘’Ζορμπά ο Έλληνας ‘’ του Νίκου Καζαντζάκη. Με την πάντα The Balkon μαζί με την Shiran Shahar Borek.
 
- Θέλω να μου μιλήσεις για τις στιγμές που έζησες με τα χιλιάδες άτομα που γέμισαν τους χώρους που εμφανίστηκε στο Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ 
 
Συγκίνηση , χαρά , περηφάνια.. στο τέλος κάθε παραστάσεις μιλούσα με τον Κόσμο, μοιράζονται απλόχερα την ιστορία τους και την τεράστια αγάπη που έχουν για την  ελληνική μουσική, μου δώσανε τεράστια αγκαλιά σαν ένα παιδί δικό τους.. Έχω πολλές ιστορίες να σου πω, από που να αρχίσω ....
Ευχαριστώ  το θεό που μου έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να εμφανιστώ στην πρωτεύουσα όλου του κόσμου Jerusalem. Να τραγουδήσω μπροστά  σε Εβραίους, Χριστιανούς, και μουσουλμάνους μαζί. Μια ελληνική παράσταση του Ζορμπά που το μήνυμα είναι  αγάπη, Ειρήνη, και φιλία!!! 
 
- Θα άφηνες ποτέ την Ελλάδα για να δουλέψεις στο εξωτερικό; 
 
Όχι. Για μικρά διάστημα και όταν μπορώ Ναι, όπως και κάνω..έρχονται συνέχεια κόσμος από το εξωτερικό Ισραήλ, Τοροντο και επισκέπτονται όπου τραγουδάω Ελλάδα. Δε θα μπορούσα να αφήσω την οικογένεια μου , τους φίλους μου, τη ζωή μου όλη και να φύγω  στο εξωτερικό.
Σαν την Ελλάδα δεν είναι  πουθενά, ευλογημένη η χώρα μας!!! 
 
- Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες στην καριέρα σου;
 
Ναι. Και ευχαριστώ αυτούς τους ανθρώπου, γιατί με κάνουν δυνατό. Πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο  και μοχθώ πάνω στη δουλειά μου, δουλεύω σκούρα και είμαι στρατιώτης. 
 
- Μπήκες ποτέ στη διαδικασία να πεις τα παρατάω; 
 
ΟΧΙ.όσο δύσκολα και να είναι να επιβιώσεις σήμερα  ως τραγουδιστής.  Μόνο ανωτέρα Δύναμη, υγείας θα το έκανα. Όπως και εύχομαι σε εσένα και σε όλο τον κόσμο, μόνο υγεία! 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper