Δημοσκόπηση της Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ικανότερος από τους πολίτες να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα οικονομίας και ανάπτυξης, εξωτερικής πολιτικής και άμυνας και ενεργειακής κρίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Pulse. Όσον αφορά το market pass περισσότεροι από τους μισούς πολίτες θεωρούν πως δε θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών.

Στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 37% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%. Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 45%, ο Αλέξης Τσίπρας 24% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 4%. Στα θέματα της ενεργειακής κρίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 35%, ο Αλέξης Τσίπρας 27% και ο Νίκος Ανδρουλακης 8%. Στα θέματα διαφάνειας Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έχουν ποσοστό 28% και 10% έχει ο Νίκος Ανδρουλακης. Στην ερώτηση για το αν το μέτρο για την κάλυψη του 10% των δαπανών αγοράς τροφίμων,θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών το 53% λέει όχι και μάλλον όχι ενώ το 39% λέει ναι και μάλλον ναι.

Στην ερώτηση για τους πιθανούς υποθετικούς συνδυασμούς κυβέρνησης το 33% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και ένα 8% κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Το 15% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ένα 17% κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ένα 8% ζητά κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή και των δυο κομμάτων.

Στην ερώτηση για το αν οι πολίτες προτιμούν κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας το 48% ζητά αυτοδύναμη ΝΔ η ΣΥΡΙΖΑ και το 33% συνεργασίας με κορμό ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα.  Στους πολιτικούς δείκτες καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και ο…. κανένας με 28%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8 μονάδες και συγκεκριμένα με 34% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜεΡΑ25 με 3% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι το 9,5%.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Orimasis
  • Casper