Μυδοπίλαφο Μακεδονίτικο

Μυδοπίλαφο Μακεδονίτικο

Τι έχουμε:

1½ κιλό μύδια

2 φλιτζ. πλιγούρι

1/2 φλιτζ λαδι ελιας

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι παστα ντοματας

αλάτι-πιπέρι


Τι κάνουμε:

Ξύνουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να φύγει το χνούδι τους και η άμμος.

Βάζουμε τα μύδια σε μία χαμηλή κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό, τα αχνίζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 3-4 λεπτά (πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν).

Προσθέτουμε το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε τα μύδια με τρυπητή κουτάλα σε ενα μπολ.

Περνάμε το ζωμό τους από τουλπάνι και τον κρατάμε σε ένα μπολ.

Μετράμε πόσο ζωμό έχουμε και προσθέτουμε τόσο βραστό νερό, ώστε να έχουμε συνολικά 5 φλιτζάνια.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές, έως ότου μαραθούν.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τον τοματοπολτό διαλυμένο στο ζωμό από τα μύδια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας, έως ότου φουσκώσει το πλιγούρι.

Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο ζεστό.





0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper