Πάνω από 24.000 ευρώ η αξία του ρολογιού που έκλεψε ο Μέγας Αρχιμανδρίτης από κατάστημα !

Πάνω από 24.000 ευρώ η αξία του ρολογιού που έκλεψε ο Μέγας Αρχιμανδρίτης από κατάστημα !

Σάλο έχει προκαλέσει στο Φανάρι το σκάνδαλο με τη σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αγαθάγγελου Σίσκου για κλοπή ενός ρολογιού.

Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης καταγράφηκε σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος να κλέβει το ρολόι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συλλεκτικό ρολόι τσέπης του 18ου αιώνα που είχε κατασκευαστεί για λογαριασμό των Ανακτόρων, με την αξία του να φτάνει τις 500.000 τουρκικές λίρες, δηλαδή περίπου τις 24.000 ευρώ.

Ο Σίσκος μπήκε στη φυλακή στις 17 Απριλίου αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μετά από παρέμβαση του Πατριαρχείου, όμως, τέθηκε σε επ’ αόριστον αργία.

Τι είπε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος με το ρολόι

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης ανάμεσα στα άλλα, είπε, πως, «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».
«Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι» είπε στις πρώτες του δηλώσεις στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος.

«Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς» αναφέρει το δημοσιογράφος με τον Αρχιμανδρίτη να επιμένει ότι δεν μπορεί να πει κάτι άλλο.

Τέλος ερωτηθείς γιατί τέθηκε σε αργία επ’ αόριστον από τον Πατριάρχη, ο Αρχιμανδρίτης απαντά: Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης, τώρα τι να σας πω;».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper