ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 2-1: Ο Κόκκινος ...άναψε κόκκινο στους Λύκους

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 2-1: Ο Κόκκινος ...άναψε κόκκινο στους Λύκους

Ο Ελλήσποντος παίζοντας με 10 παίκτες κέρδισε 2-1 στη Λάμψακο τη Μακρυκάπα που είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, απείλησε την εστία του Κωνσταντίνου Κόκκινου, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με θαυμάσιες αποκρούσεις  ...άναψε κόκκινο στους "Λύκους".

Παράλληλα ...άναψε το πράσινο στους συμπαίκτες τους για να πάρουν ένα μεγάλο τρίποντο που έφερε τη νεανική ομάδα του Νίκου Ευσταθίου στην 3η θέση της βαθμολογίας της Α' ΕΠΣΕ.

Ο αγώνας άρχισε με υπεροχή από την πλευρά της Μακρυκάπας που πήρε τα ηνία στη μεσαία γραμμή και επισκεπτόταν τα αντίπαλα καρέ, χωρίς να κάνει, όμως, τη μεγάλη φάση.

Μέχρι που στο 18' ο Ζουρμπουλής έδωσε μια ωραία κάθετη μπαλιά στον Καραντάκη, ο οποίος παρά την πίεση που δέχθηκε από τους Δέδε και Γκίκα, κατάφερε να προχωρήσει και να πλασάρει υποδειγματικά τον Κόκκινο, γράφοντας το 0-1 για τους "Λύκους".

Η υπεροχή της Μακρυκάπας συνεχίστηκε, ώσπου στο 28' ήρθε η ισοφάριση και οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους...

Ο Γκίκας εκτέλεσε ένα φάουλ από πολύ πλάγια, η μπάλα με τη βοήθεια του αέρα ξεγέλασε τον Μίχο και κατέληξε στα δίχτυα του, κι έτσι έγινε το 1-1.

Πλέον, ο Ελλήσποντος κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 40' παραλίγο να προηγηθεί.

Ο Γκίκας εκτέλεσε πάλι φάουλ, σχεδόν από την ίδια θέση που πέτυχε το γκολ,  ο Μίχος απέκρουσε με τα πόδια, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Τότσι και στη συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη πάλι η Μακρυκάπα μπήκε πιο δυνατά και είχε την υπεροχή, με τους παίκτες της να έχουν άριστη αλληλοκάλυψη και να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν. Παράλληλα είχαν, είτε με συνδυασμούς, είτε με διεισδύσεις από τα άκρα τις επιθετικές τους ενέργειες, αλλά δίχτυα δεν έβρισκαν.

Στο 52' ο Καραντάκης έπιασε δύσκολα ένα βολέ μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ζουρμπουλής έκανε το σουτ, ο Κόκκινος έδιωξε, και στη συνέχεια σε σέντρα στην περιοχή του ο Καραντάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κόκκινος εκτινάχθηκε και απέκρουσε σώζοντας την εστία του.

Στο 57' ο νεαρός Δημητρίου σταματάει αντικανονικά τον Καραντάκη πριν φύγει μόνος προς την εστία και ο κ. Ντούρας του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Ο Ελλήσποντος συνέχισε σε παθητικό ρόλο, αλλά οι φιλοξενούμενοι, που είχαν κερδίσει και το αριθμητικό πλεονέκτημα, δυσκολεύονταν στην τελική προσπάθεια.

Στο 75' από ωραίο συνδυασμό με τον Ζουρμπουλή, ο Γκέκας βγαίνει μόνος του από αριστερά, έτοιμος να κάνει το σουτ, αλλά ο Γκίκας (από τους κορυφαίους των νικητών) έπεσε και πρόλαβε διώχνοντας την μπάλα.

Και τρία λεπτά αργότερα (78'), κόντρα στη ροή του ματς, σε μια αντεπίθεση του Ελλησπόντου, ο Λάμπρου βγήκε από δεξιά, κι έκανε τη σέντρα βγάζοντας μόνο του τον Καπατσούλια απέναντι στον Μίχο. Ο παίκτης του Ελλησπόντου δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πλάσαρε γράφοντας το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ακολούθησαν μάχες μέσα στα καρέ του Κόκκινου...

Οι "Λύκοι" προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ, αλλά δεν τους άφησε ο τερματοφύλακας του Ελλησπόντου, κάνοντας και μια φοβερή απόκρουση σε δυνατό σουτ του Γκέκα στο "Γ" της εστίας του, ενώ λίγο νωρίτερα είχε διώξει την μπάλα, που βρήκε και στο δοκάρι, σε προσπάθεια του Σίδερη.

 

Ο γκολκίπερ του Ελλήσποντου δέχθηκε τα "συγχαρητήρια" του Παναγιώτη Καραντάκη στη φάση αυτή, ενώ στο τέλος του ματς του έδωσε το χέρι και ο Θοδωρής Γκέκας.

 

Στις καθυστερήσεις μια κεφαλιά του Κικίδη του ΑΟΜ δεν βρήκε πάλι στόχο και λίγο μετά, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε νικητή τον Ελλήσποντο.

Διαιτησία: Ντούρας, Ιω. Ντόβολης-Κωνστάντιος.

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Νίκος Ευσταθίου): Κόκκινος, Λιάσκος (46′ Δημητρίου), Ντρέκης, Δέδες, Γκίκας, Γεωργαντόπουλος (46′ λ.τ. Λάμπρου), Θαν. Λέκκας, Κατσίμπρας, Ράζος, Καπατσούλιας, Τότσι (67′ Καράι, 90' Τζαφέρος).

ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Άγγελος Βογιατζής): Μίχος, Κ. Λέκκας (73′ Παπαγεωργίου), Γκέκας, Βαξεβάνης, Πουρνής, Πασάι, Ζουρμπουλής, Κικίδης, Στούπας (81′ Σίδερης), Καραντάκης, Ντεγιάννης.

 


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper