Ο Βασίλης Ηλιόπουλος μιλάει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την Blupeak Properties : " Παρέχει τις λύσεις για μια παραδειγματική διαχείριση χαρτοφυλακίου της ακίνητης περιουσίας " !

  • 24/12/2023 - BLOG - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος μιλάει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την Blupeak Properties :  Παρέχει τις λύσεις για μια παραδειγματική διαχείριση χαρτοφυλακίου της ακίνητης περιουσίας  !

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας " Πρώτο Θέμα " από τον λογιστή Βασίλη Ηλιόπουλος που πρωτοπορεί στην Ελλάδα με την δημιουργία της Blupeak Properties . Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ...

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της Βlupeak Properties;

Η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα θα απασχολήσει τους επενδυτές για ένα μακρύ χρονικό διάστημα όπου η ενημέρωση και η σπουδή της αγοράς θα αναδείξει τους επενδυτικά κερδισμένους και χαμένους. Η αγορά των ακινήτων δεν είναι τόσα αθώα όπως μερικοί θέλουν να δείξουν αλλά κρύβει εκπλήξεις που μόνο οι στρατηγικοί επενδυτές μπορούν να διακρίνουν. Ακόμα και αυτοί μπορούν να αποπλανηθούν επενδυτικά απόντος ενός στρατηγικού εργαλείου που θα βοηθήσει στην πλήρη κατανόηση της αγοράς του ακινήτου και τη λήψη της καταλληλότερης επενδυτικής απόφασης. Η Blupeak Estate Analytics Management Services by Blupeak Properties παρέχει τις λύσεις για μια παραδειγματική διαχείριση χαρτοφυλακίου της ακίνητης περιουσίας σε όλους τους εμπλεκόμενους του κλάδου.   

Β. Ηλιόπουλος (BluPeak Properties): Επιτακτική ανάγκη το μητρώο ακινήτων
  
-Δώστε μας μια εικόνα της δικής σας επαγγελματικής πορείας

Ένας έμπειρος λογιστής που οι γνώσεις του μαζί με την πολυετή εμπειρία του μπορεί να δικαιολογήσει την παρουσία του ως σύμβουλος πολλών πιστών και ευχαριστημένων πελατών που πιστεύουν στις υπηρεσίες, στην κρίση μου, στις προτάσεις μου και στις τεχνολογικές επιλογές μου στην επίλυση των προβλημάτων τους. Τριάντα χρόνια στην υπηρεσία του λογιστικού ορθολογισμού.   

-Τι καινούργιο φέρνει αυτή η πλατφόρμα στην ελληνική αγορά ακινήτων; Και σε ποιους απευθύνεται; 

Η Blupeak Estate Analytics Management Services απευθύνετε στους διαχειριστές της ακίνητης περιουσίας των οργανισμών/επιχειρήσεων, στο μεσιτικό κόσμο της χώρας (real estate), στους φορείς του δημοσίου και στον απλό ιδιοκτήτη του ακινήτου.

 Η συμπεριφορά της αγοράς των ακινήτων στη Ελλάδα χρήζει ιδιαίτερης πέραν μιας επιδερμικής θεώρησης. Η Blupeak Estate Analytics προσφέρει λύσεις στις γραφειοκρατικές και νομικές απαιτήσεις μαζί με την χρηματοοικονομική αποτύπωση της αξίας των ακινήτων σε ψηφιοποιημένη και οπτικοποιημένη  μορφή που δημιουργεί, άμεση διαθεσιμότητα πληροφοριών για κάθε επιχειρηματικό ενδεχόμενο όπως: λεπτομερή ανάλυση της αγοράς των ακινήτων, επιτάχυνση συναλλαγών ακίνητης περιουσίας, ολοκλήρωση και τελειοποίηση χαρτοφυλακίου, υπόδειξη ευκαιριών ρευστοποίησης (μερικής - ολικής) ακίνητου ή συνολικής περιουσίας, 
διερεύνηση ευκαιριών επιπρόσθετων επενδύσεων στη αγορά των ακινήτων, 
επιτάχυνση εκτέλεσης συμφέρουσας συναλλαγής πώλησης/αγοράς ακινήτου, καλλίτερη διαχείριση χαρτοφυλακίου, αποτελεσματικότερες αποφάσεις. 

-Σε επίπεδο κόστους συμμετοχής ή χρήσης είναι συμβατό με τις δυνατότητες κυρίως ενός ιδιώτη;
Η χρήση Blupeak Estate Analytics Management Services αποτελεί μια οικονομική επιλογή που παρέχει την δυνατότητα στον κάθε ιδιώτη ακινήτων να αποκτήσει μια συνολική ψηφιοποιημένη εικόνα του ακινήτου του και να ενημερωθεί για την ακριβή χρηματοοικονομική αξία της ακίνητης περιουσίας του με σκοπό την καλλίτερη διαχείριση της.

Blue Peak Properties : Όλες οι λεπτομέρειες για τον ισχυρό σύμμαχο σου ,  στον απαιτητικό χώρο των ακινήτων. | NewsPistol - Ειδήσεις με υπογραφή.  Χάρης Λεμπιδάκης.

-Ποια είναι η εκτίμησή σας για τις τιμές των ακινήτων στη χώρα μας το 2024;

Το θέμα δεν είναι οι τιμές των ακινήτων το 2024. Η ουσία πρέπει να αναζητηθεί στον προσδιορισμό της αξίας του ακινήτου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, στη καλλίτερη λήψη των αποφάσεων, στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου, στο μελλοντικό έναντι τρέχοντος οφέλους και στην εκτίμηση της επενδυτικής προσοδοφόρου κατάληξης. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον αρέσκετε σε διαμόρφωση τιμών «yo-yo» είτε εξ αιτίας των οικονομικών κανόνων της αγοράς ή άλλων εκ προμελέτης συνθηκών. Η Blupeak Estate Analytics Management Services φιλτράρει τις οικονομικές πληροφορίες και οδηγεί τον επενδυτή στην καλλίτερη λήψη αποφάσεων για το ακίνητο του.   

-Σε ποιες κατηγορίες ακινήτων, αλλά και σε ποιες περιοχές ειδικότερα αναμένονται αυξήσεις ή μειώσεις;

Οι δευτερογενείς πληροφορίες προερχόμενες από την αγορά καθώς και η γνώμη των ειδικών θεωρούν ότι όλες οι κατηγορίες ακίνητων της πρωτευούσης χαίρουν των προτιμήσεων των επενδυτών. Τα ακίνητα της επαρχίας αποτελούν δεύτερη επιλογή αλλά με αυξητική τάση. Τα ακίνητα των νησιών επίσης αποτελούν πόλο έλξης διαμορφώνοντας μια εξαιρετική δυναμική.  Η Blupeak Estate Analytics Management Services μπορεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις στον προσδιορισμό των κατηγοριών των ακινήτων αλλά και της ζήτησης στην αγορά για την πλέον αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων σε επιχειρηματικό και ατομικό επίπεδο. 

-Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια εντεινόμενη τοποθέτηση μέσω ΑΕΕΑΠ ή άλλων εταιρειών και funds σε επενδυτικά ακίνητα. Εκτιμάτε ότι θα συνεχιστεί αυτή η τάση και σε ποιο είδος ακινήτων; (πχ γραφειακοί χώροι, logistics κλπ). 

Η ανάλυση της ζήτησης επί του παρόντος προέρχεται περισσότερο από ποιοτικές αναλύσεις παρά ποσοτικές, αφού αδυνατεί να καταγράψει επακριβώς την τάση της κατηγορίας των ακινήτων που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Η προσωπική μου εκτίμηση  θεωρεί ότι οι επενδυτές θα εστιαστούν στις νησιωτικές περιοχές και στην ευρύτερη περιοχή της πρωτευούσης. Η ανακαίνιση παλαιών ακινήτων της πρωτευούσης θα αποτελέσει “niche market”.       

-Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μια επίμονη «αντίσταση» σε σχέση με το στόχο της ψηφιοποίησης στο real estate. Μάλιστα λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των συμβολαιογράφων υπάρχει έμφραγμα στην αγορά. Πώς μπορεί να βοηθήσει η δική σας εταιρεία σε αυτή την κατάσταση;

H ψηφιοποιημένη και οπτικοποιημένη μορφή της ακίνητης περιουσίας από την Blupeak Estate Analytics Management Services, δημιουργεί άμεση διαθεσιμότητα πληροφοριών για κάθε ενδεχόμενο, όπως: επιτάχυνση συναλλαγών ακινήτου, ολοκλήρωση και τελειοποίηση χαρτοφυλακίου ακίνητης περιουσίας, νομική εγκυρότητα, ακρίβεια πληροφορικών, εκτέλεση συμφερουσών αγοροπωλησιών.

-Εκφράζονται από κάποιες πλευρές εκτιμήσεις περί «φούσκας» στην αγορά ακινήτων. Ποια είναι η δική σας άποψη; 

Η αξιολόγηση της πραγματικής αξίας του ακινήτου και εν γένει της συνολικής αγοράς των ακινήτων  είναι αντικείμενο των μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς. Το μέγεθος της αγοράς,  η προσφορά των ακινήτων, η ένταση της ξένης ζήτησης έναντι της εγχωρίας ζήτησης, η εισοδηματική ανισότητα των αγοραστών (εγχώριων έναντι των ξένων), η ποιότητα και παλαιότητα των ακινήτων, η διαθεσιμότητα γης και οι υπάρχουσες κατασκευαστικές υποδομές σηματοδοτούν κατά πολύ το «status»  της αγοράς των ακινήτων και ίσως μιας πιθανής έτοιμης να εκραγεί «φούσκα». Η έννοια της πραγματικής «αξίας» αργά ή γρήγορα προσδιορίζει την ανθεκτικότητας στην αγορά με γνώμονα πάντα την «αξία».               

-Επίσης, υπάρχει και ένα εν δυνάμει «στοκ» μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αν και μέχρι τώρα οι περισσότεροι καταλήγουν άγονοι ελλείψει πλειοδοτών. Πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει αυτό στο άμεσο μέλλον;

Οι άγονοι πλειστηριασμοί και η απουσία πλειοδοτών αποτελούν παράγωγα της ασυμβατότητας και δυσαρμονίας μεταξύ των τιμών πώλησης και της αρνητικής αξιολόγησης της «αξίας» από τους δυνητικούς αγοραστές. 
   
-Ποια είναι η εικόνα που έχετε από τη μέχρι τώρα σύντομη διαδρομή της εταιρείας σας; Είστε ικανοποιημένος; Επίσης, ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας; 

Ευελπιστούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της αγοράς του ακινήτου στην χώρα μας.  Στην Blupeak Properties, δημιουργούμε την φυσική και χρηματοοικονομική ταυτότητα και «αξία» όχι μόνο ενός μεμονωμένου ακινήτου αλλά ολοκλήρου του χαρτοφυλακίου ακινήτων για την λήψη των πλέον κατάλληλων και επικερδών αποφάσεων. Ο στρατηγικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε την πραγματική αξία της αγοράς των ακινήτων προς αφελώς της Ελληνικής οικονομίας.  


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper