«Ψηφίζει» αποχή από το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών ο Μάκης Βορίδης

«Ψηφίζει» αποχή από το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών ο Μάκης Βορίδης

Ο κ. Βορίδης μίλησε περίπου 15 λεπτά και ο ίδιος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μίλησε για μια άψογη διαδικασία όπου ακούστηκαν όλα τα επιχειρήματα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ακόμα όσον αφορά στους υφυπουργούς ότι δεν είναι μέλη του υπουργικού και πως θα περιμένουμε να δούμε τι θα πράξουν τελικά στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις όλων. Το νομοσχέδιο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ώρες και μετά από 10 ημέρες το πολύ θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα γίνει νόμος του κράτους το αργότερο έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη είπε: «Νομοθετούμε έχοντας την αίσθηση ότι κάνουμε το σωστό. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Έχοντας απόλυτη συνείδηση ότι το πρόβλημα και το δικαίωμα των λίγων είναι υποχρέωση των πολλών».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε μεταξύ άλλων: «Όλοι έχουμε περισσότερους από έναν ρόλους. Η ένταση και οι αντιδράσεις καταλαμβάνουν περισσότερο στο δημόσιο διάλογο παρά στην κοινωνική πραγματικότητα».

«Πολλοί μπήκαμε στην πολιτική επειδή πιστεύουμε σε μια χώρα που δίνει το χέρι αντί να σηκώνει το δάχτυλο. Και αυτό είναι ένα νομοσχέδιο που δίνει το χέρι», είπε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι: «Η αναγνώριση στο γάμο συνεπάγεται και υποχρεώσεις. Στην πραγματικότητα ερχόμαστε και νόμοι ποιοι με κάτι που υφίσταται. Πόσο άραγε ταιριάζει στην ανθρωπιά να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Επίσης, τον λόγο πήραν σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper