Πέθανε ο Βαγγέλης Ρωχάμης: Άφησε εποχή με πάνω από 10 αποδράσεις από τις φυλακές .

Πέθανε ο Βαγγέλης Ρωχάμης:  Άφησε εποχή με πάνω από 10 αποδράσεις από τις φυλακές .

Πέθανε το μεσημέρι ο Βαγγέλης Ρωχάμης, διαβόητος κακοποιός και εμβληματική μορφή της παρανομίας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το egnomi, νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου και κατέληξε στα 73 του χρόνια, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Ρωχάμης γεννήθηκε το 1951 στην Εύβοια. Μέλος πολυμελούς οικογένειας, που σε ηλίκια 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται για να συντηρήσει τους δικούς του.

Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. Κατηγορήθηκε επίσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήρθε σε προστριβή με ανωτέρους του στο στρατό οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή. Για την κλοπή καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του.

Προς το τέλος της δεκαετίας του '70 πήρε άτυπο διαζύγιο από τη σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Το Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές αναπτύσσοντας πολιτικό, διεκδικητικό ρόλο. Για τη δράση του στη στάση δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλακή.

Καταδικάστηκε για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες.

Είχε πραγματοποιήσει πάνω από δέκα αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού. Στις αποδράσεις του τον βοήθησαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψη του βοήθησαν γυναίκες. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του '80, οπότε η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.

Ο Ρωχάμης αποφυλακίστηκε με βούλευμα τον Απρίλιο του 2000 και έκτοτε ζούσε στο Λευκαντί της Εύβοιας.

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τον Ρωχάμη ήταν έντονο, συνεχές και αμφίσημο. Σημαντικό ρόλο στην ευνοϊκή -ενίοτε- αντιμετώπισή του έπαιξε το γεγονός ότι δεν καταδικάστηκε ποτέ για έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής.

Να σημειωθεί ότι ο Ρωχάμης έγινε συνώνυμο του παράνομου ανθρώπου που ξεγλιστρά από τον Νόμο.

Πηγή thetoc.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • XILOURIS TRAVEL
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper