Η δικηγόρος Μαρία Καρλή στο Newspistol.gr : " Η σκληρή δουλειά, το πείσμα και η επιμονή είναι στοιχεία που διαθέτω και με διαφοροποιούν, με στόχο πάντα την κορυφή "

Η δικηγόρος Μαρία Καρλή στο Newspistol.gr :  Η σκληρή δουλειά, το πείσμα και  η επιμονή είναι στοιχεία που διαθέτω και με διαφοροποιούν, με στόχο πάντα την κορυφή

Αναλυτικά όσα είπε στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο Newspistol.gr 

- Πως πήρες την απόφαση να ακολουθήσεις το επάγγελμα αυτό ; 

Είμαι πνεύμα πολύπλευρο και ανήσυχο, αυτό σημαίνει, ότι, όταν με τις πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στο τμήμα της κλασσικής φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένιωθα εσωτερικά πως δεν κάνω γι΄αυτό το επάγγελμα. Έκανα μια  σύντομη στάση στην δημοσιογραφία και κατέληξα στην Νομική, όπου από την πρώτη παρακολούθηση, νομίζω ήταν παράδοση Συνταγματικού Δικαίου, ένιωσα ότι το πνεύμα και η ψυχή μου είναι δοσμένα σ΄αυτήν την επιστήμη.  
 

- Έχεις δεχτεί κάποιου είδους παρενόχληση στον χώρο αυτό που φημίζεται ότι είναι ανδροκρατούμενος ; 

Παρενόχληση, ερωτικής φύσεως, δεν μου έχει συμβεί, καθ΄ότι θέτω τα όρια μου και δεν επιτρέπω συμπεριφορές, πέραν κάποιων ορίων. Παρενόχληση, όμως, υπό την έννοια προσβλητικών συμπεριφορών, από άτομα του χώρου, τα οποία έχουν θέσεις εξουσίας, και εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους αυτές, πιστεύουν, ότι μπορούν να εξουσιάζουν και να κινούν τα νήματα, ασφαλώς, και θλίβομαι απεριόριστα γι΄αυτό, καθ΄ότι τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας δεν σταματούν, από ο,τι φαίνεται, από όποιον επαγγελματικό χώρο και αν προέρχεσαι.

 

- Η εξωτερική εμφάνιση σου έχει δημιουργήσει πρόβλημα ; 

Θεωρώ ότι η  εξωτερική μου εμφάνιση ενοχλεί «κάποιους», που την χρησιμοποιούν, ανεπιτυχώς πάντα, για να υποβιβάσουν την εν γένει προσωπικότητά μου. Και αυτό το λέω, λόγω του ότι μετά την ενασχόλησή μου με το tik tok, και την άμεση ανταπόκριση και αποδοχή που είχα από τον κόσμο, συνάδερφοι, δικηγόροι, στράφηκαν, από κακοβουλία, εναντίον μου, και έφτασαν μέχρι του σημείου να αναφέρονται σε προσωπικές μου φωτογραφίες, που είναι αναρτημένες, εδώ και χρόνια, στα προσωπικά, ας προσεχθεί, social μου, κατά τις θερινές διακοπές μου, υποστηρίζοντας ότι προσβάλλω το δικηγορικό επάγγελμα.

Και αυτό έγινε την δεδομένη χρονική στιγμή, και όταν αντίστοιχες φωτογραφίες κοινοποιούν στο διαδίκτυο, και λογαριασμούς στο tik tok, διατηρούν, επίσης, δικηγόροι, ακόμη και δικηγόροι Χαλκίδος, αλλά μαζί τους, για ευνόητους λόγους, δεν ασχολείται κανείς. Αρά, ναι, η εξωτερική μου εμφάνιση είναι αυτή που με στοχοποιεί, σε σχέση με άλλους δικηγόρους, που δεν διαθέτουν την ανάλογη, και σε συνδυασμό με την προσωπικότητά μου και τις επαγγελματικές μου επιδόσεις, ενοχλεί.

- Μια νέα γυναίκα όπως εσύ μπορεί να υπηρετήσει το επάγγελμα αυτό με όνειρα και στόχο την κορυφή ; Ή έχει πολλά εμπόδια η επιτυχία ; 

Θα πω, πως ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει όπου επιθυμεί, όσο και αν εμπόδια έρθουν ή του «βάλουν» κάποιοι, και η ίδια είμαι από αυτές τις περιπτώσεις, που επρόκειτο να υπερπηδήσω όσα εμπόδια, ήδη, μου «βάζουν», άλλα και άλλα τόσα, που πολλοί προτίθεται να μου «βάλουν». Η σκληρή δουλειά, το πείσμα, η επιμονή, αλλά και η συνεχή παρουσία μου, με ενεργό ρόλο, σε αστικές και ποινικές υποθέσεις, είναι κάποια από τα στοιχεία που διαθέτω και με διαφοροποιούν, με στόχο πάντα την κορυφή. 

No description available.

- Πως ειναι να συνεργαζεσαι με την μητέρα σου στο δικηγορικό γραφείο και ποια είναι τα πλεονεκτήματα να εργαζεσαι στην Χαλκίδα ; 

Η μητέρα μου, επίσης, δικηγόρος είναι μια γυναίκα έμπνευση, ο «μέντοράς» μου, και πραγματικά η συνεργασία μας σε επαγγελματικό επίπεδο είναι άψογη. Τα πλεονεκτήματα εργασίας στην Χαλκίδα εστιάζουν αποκλειστικά στο ότι τα δικαστήρια είναι δίπλα, το ένα από το άλλο, πολύ κοντά, επίσης, είναι και το δικηγορικό μας γραφείο, πράγμα που σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας, καθώς και διεκπεραίωση καθημερινών εργασιών, σε σύντομο χρόνο.     

 

-  Είσαι ιδιαίτερα ενεργή στο Tik Tok και θέλω το δικό σου σκεπτικό για το αν τελικά κάνουν καλό στην εικόνα μας τα social media .

Είμαι ιδιαίτερα ενεργή, και πράγματι χωρίς προώθηση των βίντεο μου, και την συνδρομή από εταιρείες διαχείρισης λογαριασμών στα social media, ο κόσμος μου έχει δείξει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, την αγάπη του, την εμπιστοσύνη του, και με ακολουθεί για όλα όσα μοιράζομαι καθημερινώς μαζί του, από σκέψεις και προβληματισμούς μου πάνω σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, μέχρι και ο,τι άλλο θα  με απασχολήσει.

Αυτό, και συγκεκριμένα η δυναμική παρουσία μου στο tik tok, έχει ενοχλήσει, όπως προανέφερα, τους συναδέρφους, δικηγόρους, ιδίως στην Χαλκίδα, όπου είναι η επαγγελματική μου βάση, καθ΄ότι με ανάλογες περιπτώσεις συναδέρφων, δικηγόρων, που διατηρούν λογαριασμούς στο tik tok, και μοιράζονται βίντεο ανάλογου περιεχομένου με τα δικά μου, δεν ασχολείται κανείς και δεν ενεργούν εναντίον τους, όπως κάνουν με εμένα, που έχω «μπει στο μάτι», προφανώς, των διοικούντων του συλλόγου, καθ΄υπόδειξη των οποίων εσωτερικές εν εξελίξει διεργασίες, για τις οποίες η ίδια τελώ εν πλήρει αγνοία, τις κοινοποιούν, μεθοδευμένα, σε τοπική εφημερίδα, με σκοπό την πλήξη της προσωπικότητάς μου, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περαιτέρω σ΄αυτό.

Αυτό το αναφέρω για να καταδείξω, ότι οι «κακοπροαίρετοι» ο,τι και να ανεβάσεις στα social media θα σε κρίνουν και θα σε πολεμήσουν. Άρα, τα social media εκεί που πρέπει να κάνουν καλό, το κάνουν, και εκεί που δεν πρέπει, απλώς θα δώσουν τροφή για σχόλια, και δυσμενή κριτική. Ο σοφός λαός τα έχει πει όλα με μια φράση του: «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». 

- Είχες  πρόταση να μπεις σε ένα ριάλιτι μόδας και τελικά αρνήθηκες. Ο λόγος ήταν μήπως ο φόβος και  τα σχόλια που θα μπορούσες να δεχτείς απο συναδέλφους σου ; 

Πράγματι, μου έγινε πρόταση να συμμετάσχω σε ριάλιτι μόδας, για τις ενδυματολογικές μου επιλογές και την εμφάνισή μου, αλλά αρνήθηκα. Σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκα για τους τρίτους, καθ΄ότι γνωρίζω πολλοί καλά, ότι οι τρίτοι ό,τι και αν κάνεις πάντα θα «μιλούν» για εσένα, διότι αν «μίλαγαν» για τον εαυτό τους, δυστυχώς, δεν θα τους «άκουγε» κανείς. Οι λόγοι που δεν συμμετείχα ήταν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, που δεν μου επιτρέπουν να συγκεντρωθώ σε κάτι άλλο, έτσι όπως η ίδια θα ήθελα, καθ΄ότι με ο,τι ασχολούμαι θέλω να αγγίζει την τελειότητα.

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper