Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης που είχε σκοτώσει το 2018 ένα 13χρονο κορίτσι στην Άμφισσα

Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης που είχε σκοτώσει το 2018 ένα 13χρονο κορίτσι στην Άμφισσα

Μόλις 6 χρόνια μετά την φυλάκισή του, ο 40χρονος σήμερα κρεοπώλης από την Άμφισσα ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία το 2018 ενός 13χρονου τότε κοριτσιού σε καταυλισμό Ρομά της πόλης, αποφυλακίζεται.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών και 4 μηνών. Τον Οκτώβριο του 2021 δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και με ψήφους των ενόρκων (4-3) η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είχε μετατραπεί σε άλλες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως η επικίνδυνη σωματική βλάβη και η ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 5 ετών, κάτι που τον είχε οδηγήσει και τότε εκτός φυλακής.

Σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης όμως, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία και είχε γίνει δεκτή, κι έτσι ο άνδρας φυλακίστηκε εκ νέου. Στην παρούσα διαδικασία της αίτησης απόλυσης επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας των γονέων του, τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, τα μεροκάματα τα οποία είχε κάνει στις φυλακές και την καλή συμπεριφορά την οποία επέδειξε μετά από την πράξη. Έτσι πέτυχε τον στόχο του και έτσι άνοιξε ο δρόμος της ελευθερίας του.

Το έγκλημα σημειώθηκε στις 4 Ιουνίου του 2018, όταν ο 34χρονος τότε δράστης πέρασε από τον καταυλισμό των Ρομά με μεγάλη ταχύτητα και όταν του έγινε παρατήρηση από κατοίκους, ακολούθησε ένταση και άρχισε να κατηγορεί τους Ρομά για κλοπή σε βάρος του, η οποία ποτέ δεν αποδείχθηκε. Στη συνέχεια αποχώρησε και επέστρεψε με καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε και τρραυμάτισε θανάσιμα στο λαιμό την 13χρονη και τραυμάτισε τον πατέρα της.

Στη συνέχεια εξαφανίσθηκε αφήνοντας το αυτοκίνητό του παρατημένο λίγα χιλιόμετρα από τον καταυλισμό, τοοποίο πυρπολήθηκε από εξαγριωμένους Ρομά, η οποίοι έσπασαν και το κρεωπολείο του. Ο δράστης παραδόθηκε μία εβδομάδα αργότερα στην Αστυνομία, όπου έγινε γνωστό ότι κρυβόταν στα ορεινά στη Γκιόνα.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper