WOMEX 12 Θεσσαλονίκη: Πολιτιστική Σύμπραξη Υπουργείου Παιδείας με Δήμο Θεσσαλονίκης!

WOMEX 12 Θεσσαλονίκη: Πολιτιστική Σύμπραξη Υπουργείου Παιδείας με Δήμο Θεσσαλονίκης!

Ρεπορτάζ: Νατάσα Σισμανίδου

Στην τελική ευθεία εισήλθε η διοργάνωση της Διεθνούς Μουσικής Έκθεσης WOMEX-World Music Expo, που αποτελεί σημείο αναφοράς των εξειδικευμένων παραγόντων της μουσικής του κόσμου σε όλον τον πλανήτη.

Η πραγματοποίηση της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELEXPO) σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ευρύτερη περιοχή, καθώς πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Νοτιανατολική Ευρώπη και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος, ενώ μια ακόμη πρωτοτυπία στην ιστορία της Womex διεθνώς είναι ότι δημιουργείται ειδική σκηνή, η CLUB GLOBALKAN, που θα δώσει βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε μουσικούς από τη γειτονιά των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας  θα περιγράψει λεπτομερώς  την διοργάνωση, αύριο σε Συνέντευξη Τύπου στις 11.30, στο Αμφιθέατρο ΥΠΑΙΘΠΑ (Μπουμπουλίνας 20-22).

 Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της HELEXPO.

Η φετινή, 18η στη σειρά διοργάνωση της μεγαλύτερης θεματικής έκθεσης παγκοσμίως για τις μουσικές του κόσμου αποτελεί το αποτέλεσμα της σύμπραξης και της συστηματικής προσπάθειας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Δήμο Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού, τη HELEXPO Α.Ε. και την εταιρία παραγωγής «ΓΑΙΑLIVE» σε συνεργασία με τη Piranha Womex. Μέγας Χορηγός της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη είναι ο ΟΠΑΠ. Η Έκθεση τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Στο πλαίσιο της WOMEX, αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 2.500 φορείς από 98 χώρες του κόσμου, 300 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε, 300 καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, την ελληνική μουσική παραγωγή και τον ελληνικό πολιτισμό. Στα πλαίσια της έκθεσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 60 συναυλίες, μεταφέροντας ήχους από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

Οι συναυλιακές εκδηλώσεις θα εμπλουτιστούν με ένα τριήμερο πρόγραμμα προβολής ταινιών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Αυστριακό φορέα InternationalMusic+MediaCentre(IMZ).


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper