Ανδρέας Μικρούτσικος: "Όταν πρωτοείδα την Ιωάννα Μαλέσκου είπα ότι βρίσκομαι στον αστερισμό δημιουργίας μιας νέας τηλεοπτικής βασίλισσας"

Ανδρέας Μικρούτσικος: Όταν πρωτοείδα την Ιωάννα Μαλέσκου είπα ότι βρίσκομαι στον αστερισμό δημιουργίας μιας νέας τηλεοπτικής βασίλισσας

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Νίκο Γεωργιάδη παραχώρησε συνέντευξη ο Ανδρέας Μικρούτσικος και αναφέρθηκε στο TV Queen, την Ιωάννα Μαλέσκου και τη συνεργασία τους, αλλά και την Ελένη Μενεγάκη.

Είπες αμέσως το "ναι" για το TV Queen του Open;

 
 

Και στον Νίκο Κοκλώνη και στον Θέμη Μάλλη και στην Ελευθερία Κεφαλά είπα αμέσως το "ναι", με μετρημένο όμως ενθουσιασμό. Ήταν ένα "ναι" με άνω τελεία, ήθελα να το επεξεργαστώ περισσότερο με τον εαυτό μου. Υπήρχαν κάποια ερωτηματικά που πλανιούνταν στο μυαλό και το συναίσθημά μου. Ποιος θα είναι ο παρουσιαστής ή η παρουσιάστρια, ποιοι θα είναι οι καθηγητές/επιτροπή και φυσικά ποιοι θα λάβουν μέρος. Έρχονται 1.000 παιδιά, πώς θα βρούμε τα 17 της έναρξης και αυτά που θα μπουν στη συνέχεια.

Και σου λέει λοιπόν ο Νίκος ότι παρουσιάστρια θα είναι η Ιωάννα Μαλέσκου, ένα πρόσωπο που έχεις κρίνει με αυστηρότητα στο παρελθόν.

Όχι όμως με διάθεση πολεμική. Όταν με είχαν φωνάξει από τον ΣΚΑΪ για το Big Brother, την είχα συναντήσει στο στούντιο φωτογράφισης για τα δελτία Τύπου. Βλέπω μπροστά μου μια πανέμορφη κοπέλα, είχα δει και το πολύ εντυπωσιακό τρέιλερ με τα αυτοκίνητα που της είχαν φτιάξει και λέω "βρίσκομαι στον αστερισμό της δημιουργίας μιας καινούριας βασίλισσας στην τηλεόραση", αν και εγώ δεν είμαι αυτών των ορολογιών, γιατί, όπως λέει και ο Καβάφης, όλοι μαζί ξέραμε "τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες". Η αρχική μου εικόνα ήταν "ένα νέο αστέρι απαστράπτον βγαίνει στα πράγματα". Είδα μετά την εκπομπή της. Ένας δομημένος άνθρωπος, που δεν ήταν μόνο εικόνα, αλλά δεν ήξερε τον τρόπο εκλαΐκευσης του λόγου της. Στην τηλεόραση απευθύνεσαι σε ένα ευρύ φάσμα κόσμου, όχι σε μια κατηγορία μόνο. Θέλει ταλέντο για έναν σπουδασμένο άνθρωπο το πώς θα πει με απλό τρόπο πράγματα που πίσω τους κρύβονται σημαντικά "κουκούτσια". Και με το τραγούδι το ίδιο ισχύει. Να πεις με απλό τρόπο πράγματα που έχουν ψυχή. Η Ιωάννα ήταν σαν να είχε πάει σε φεστιβάλ τραγουδιού με μια καντάτα. Μιλούσε σύνθετα, με έναν λόγο γεμάτο παρενθετικές προτάσεις. Φαινόταν ότι δεν είχε δίπλα της ανθρώπους να τη συμβουλεύσουν. Από το πρώτο μας τηλεφώνημα της το είπα και μου απάντησε ότι είχα δίκιο. Έκτοτε έχουμε μιλήσει άλλες δύο φορές στο τηλέφωνο και συναντηθήκαμε μια φορά από κοντά. Έχει λόγο, έχει ματιά, έχει εμπειρία. Δεν ξέρω πώς θα αναπτυχθεί αυτή η εκπομπή, αλλά είμαστε άνθρωποι που το ξέρουμε πολύ καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Τελικά είχες λόγο στην επιλογή των κοριτσιών στο TV Queen;

Όχι. Και αυτό λόγω του χρόνου μου. Ευτυχώς, ξέρω ότι όλες έχουν περάσει από τα χέρια της Ελευθερίας Κεφαλά, και αυτό είναι εγγύηση, γιατί είναι ο άλλος Ανδρέας. Έχω δει ήδη βίντεο και ιδανικά θέλω να τους πάρω συνέντευξη πριν ξεκινήσουμε. Στο παρελθόν, αν δεν είχα επιμείνει, δεν θα είχαμε γνωρίσει ποτέ δύο νικητές talent shows. Tον Νίκο Οικονομόπουλο και την Καλομοίρα. Η Καλομοίρα δεν είχε την καλύτερη φωνή, αλλά ήταν η Βουγιουκλάκη της διπλανής πόρτας, με μια γλυκιά ελληνοαμερικάνικη προφορά. Στον Οικονομόπουλο είχα ακούσει μια φωνή με λαϊκή λιτότητα που την είχαμε ανάγκη. Ένα κλειστό παιδί, πικραμένο και πονεμένο, που έπρεπε να το σεβαστώ, δεν τον έφερα ποτέ σε δύσκολη θέση. Κουβαλούσε ένα ριάλιτι, που έπρεπε να αφήσουμε όμως άθικτο.

Ο χώρος σου σε αγάπησε ή σε φθόνησε περισσότερο;

Όταν με είδαν να είμαι πολιορκητικός κριός όλων των καναλιών που συνεργάστηκα, ήθελαν την καλή γειτονία μαζί μου. Είδαν ότι δεν άσκησα ποτέ εξουσία. Ακόμα και όταν με πάντρεψε ο Κοντομηνάς – πολλές φορές με καλούσε και έλεγα "έχω δουλειά". Είχα τον δικό μου χαβά, δεν ήμουν ο Ανδρέας της διαπλοκής. Έχω ανοίξει την αγκαλιά μου και έχω προτείνει στη δουλειά πολύ κόσμο. Πήρα τα λιγότερα "ευχαριστώ" από όλους. Όταν πεθάνω θα πάρω τα περισσότερα. Είμαι τόσο τρυφερός με τους συνεργάτες μου, δίνω ευκαιρίες. Χωρίς να κάνω ποτέ αυλές. Η πιάτσα νόμιζε ότι ο καλοπαιδισμός μου ήταν αδυναμία. Όποιος πήγε όμως να το εκμεταλλευτεί είδε τι ισχυρή προσωπικότητα διαθέτω.

Η Μενεγάκη είναι ο εαυτός της;

Έχτισε κάποια πράγματα, ειδικά στην αρχή, που ήταν πιο φοβισμένη, αλλά ήταν ο εαυτός της. Έχουμε κάνει παρέα, κυρίως λόγω του Γιάννη Λάτσιου, έχουμε κάνει ταξίδια, έχουμε φάει μαζί. Και τώρα που τη βλέπω νιώθω άνετα. Γιατί ξέρω ότι είναι η Ελένη που έχω γνωρίσει, όχι μια Γεωργία που το παίζει Ελένη.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper