Φωτεινή Ντεμίρη : " Μου αρέσει που είμαι σε μία θεατρική οικογένεια και που ο γιος μου επέλεξε αυτό το επάγγελμα και ασχολείται με αυτό και μορφώνεται γι αυτό ".

Φωτεινή Ντεμίρη :  Μου αρέσει που είμαι σε μία θεατρική οικογένεια και που ο γιος μου επέλεξε αυτό το επάγγελμα και ασχολείται με αυτό και μορφώνεται γι αυτό .

Έχετε δημιουργήσει μία καλλιτεχνική οικογένεια. Είναι εύκολο να συμβιώνετε με ακόμη δύο ηθοποιούς;

Πολύ εύκολο. Πιο εύκολο από το να μην ήταν, μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει που είμαστε όλοι παθιασμένοι με αυτό και μέσα σε αυτό. Μου αρέσει που είμαι σε μία θεατρική οικογένεια και που ο γιος μου επέλεξε αυτό το επάγγελμα και ασχολείται με αυτό και μορφώνεται για αυτό. Έχουμε, όμως, την κόρη μας, που μας αποφορτίζει από αυτό και μας ανοίγει μία διαφορετική πόρτα: Και μου αρέσει πολύ που είμαστε έτσι.

Όταν ο γιος σας, Τίτος Γρηγορόπουλος, σας είπε πως θα ακολουθήσει κι εκείνος τον καλλιτεχνικό δρόμο, είχατε κάποιο άγχος, γιατί πρόκειται για έναν δύσκολο χώρο αυτή την εποχή;

Πάντα είναι δύσκολα τα πράγματα. Κι εγώ όταν ξεκινούσα ήταν δύσκολα τα πράγματα για τους νέους. Τότε ήταν πιο δύσκολα. Τώρα οι πόρτες είναι ανοιχτές για τους νέους, προωθούνται. Τότε και τους νέους . και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ρόλους τούς έπαιζαν συγκεκριμένοι ηθοποιοί, σταρ. Τώρα είναι δύσκολο, γιατί είμαστε πάρα πολλοί και οι δουλειές δεν μπορούν να μας καλύψουν όλους και το κράτος δεν είναι κοντό στους καλλιτέχνες και στον πολιτισμό. 0 πολιτισμός χρειάζεται βοήθεια, όπως γινόταν παλιά. Σε ξένες χώρες, όταν ο καλλιτέχνης δεν εργάζεται, παίρνει ένα καλό επίδομα, εδώ χρειάζεται βοήθεια για να επιβιώσει. Είμαστε φτωχή χώρα, αλλά μία χώρα που έχει παράξει πολιτισμό και μας χαρακτηρίζει αυτό. Μαζί με το υπέροχο περιβάλλον και την ομορφιά του τόπου.


Έχω την αίσθηση πως δεν ήσασταν αντίθετη στην απόφασή του παρά το γεγονός πως πρόκειται για δύσκολο χώρο...

Ξέρω πολύ καλά πού μπήκε ο γιος μου και δεν ήμουν αντίθετη. Αυτή τη δουλειά για να την κάνεις και να μπεις σε αυτόν τον χώρο πρέπει να είναι ανάγκη σου. Και είδα πως, ενώ ξεκίνησε κάτι άλλο, ήταν εσωτερική του ανάγκη να το κάνει, αν και αρχικά δεν την εξέφραζε, ίσως ως αντίδραση γιατί οι γονείς του είναι ηθοποιοί.


Έχετε δώσει στον γιο σας κάποια συμβουλή;

Ναι, του έχω πει «υπομονή και δουλειά». Να εργάζεται, να μοχθεί για τη δουλειά του.

θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί του; θα ήταν εύκολο να διαχωρίσετε την προσωπική από την επαγγελματική σας σχέση;

Πρόσφατα κάναμε μία μικρή ταινία με τον γιο μου και υποδυθήκαμε τη μάνα με τον γιο, και ήταν πολύ ωραία και για τους δυο μας. Μου αρέσει, και ιδιαίτερα με τον γιο μου θα ήθελα να συνεργαστούμε

Πηγή mytv


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper