Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: " Ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος του Σασμού . Είμαι έτοιμη για κάτι καινούριο. Για νέες συνεργασίες που θα με εξελίξουν και νέους ανθρώπους που θα με κάνουν καλύτερη ".

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη:  Ήρθε η ώρα να κλείσει  ο κύκλος του Σασμού . Είμαι έτοιμη για κάτι καινούριο. Για νέες συνεργασίες που θα με εξελίξουν και νέους ανθρώπους που θα με κάνουν καλύτερη .

Στο "Elle" και στη Φωτεινή Σίμου μίλησε η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη μαζί με τη Μαρία Πρωτόπαππα, με φόντο τη γυναικεία συμμαχία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μαρία Πρωτόπαππα και η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη συμπρωταγωνιστούν για τρίτη σεζόν στον "Σασμό" υποδυόμενες τη μάνα και την κόρη αντίστοιχα.

 
Unmute
Remaining Time -0:00
 
Fullscreen

Στο θέατρο, η πρώτη σκηνοθέτησε τη δεύτερη στο έργο "Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, επισφραγίζοντας μια επιτυχημένη συνεργασία.

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη είπε για τον ρόλο της: "Η ηρωίδα μου στο Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα συμβολίζει την ελευθερία. Είναι η μικρότερη κόρη της οικογένειας μέσα από την οποία μιλάει ο ίδιος ο συγγραφέας, ο Λόρκα. Δεν είναι τυχαίο ότι η πιο μικρή είναι αυτή που επαναστατεί. Αυτή που κάνει την απόπειρα να φύγει από το σπίτι. Η νιότη είναι το νέο, το καινούριο, το μέλλον. Είναι το αύριο. Το σπίτι για εκείνη και τις αδερφές της είναι μια φυλακή. Για οχτώ χρόνια, λόγω πένθους, δεν της επιτρέπουν να βγει από το σπίτι. Σαν να της παίρνουν την πιθανότητα να ζήσει. Της στερούν την ίδια τη ζωή. Την ίδια στιγμή δεν βλέπει κάποια από τις μεγαλύτερες αδερφές της να έχει καταφέρει να ξεφύγει από την καταπιεστική εστία τους. Καμία δεν έχει τη δική της πορεία, αλλά παρ’ όλα αυτά, εκείνη το επιχειρεί. Το σκάει. Επαναστατεί. Δεν καταπιέζεται ποτέ στην πραγματικότητα. Δεν φτάνει σε αυτό το σημείο, γιατί δρα. Οι αδερφές της φιλοσοφούν. Εκείνη κάνει πράξεις. Κάνει έρωτα. Διεκδικεί. Το πληρώνει, βέβαια, ακριβά όταν καταλαβαίνει ότι όλο αυτό είναι μάταιο. Βάζει η ίδια τέλος στη ζωή της όχι επειδή πιστεύει, από παρεξήγηση, ότι ο εραστής της πέθανε. Αυτό είναι το προφανές. Η αποκάλυψη αυτής της ματαιότητας είναι μία ακόμα δράση της. Εγώ προσωπικά τη ματαιότητα τη βλέπω σήμερα. Δεν ξέρω αν τη νικάω. Μάλλον εθελοτυφλώ. Τα ψυχοσωματικά μού το θυμίζουν αργότερα ότι το κάνω. Από την άλλη, αυτή η γνώση, με έναν τρόπο, απελευθερώνει
την ηρωίδα μου
".

Η ίδια πρόσθεσε σε αυτό το σημείο: "Σκεπτόμενη τι είναι ελευθερία φέρνω συνήθως στο μυαλό μου το αντίθετο από αυτό που θεωρώ σαν τέτοια. Όταν σκέφτομαι την ελευθερία, σκέφτομαι τους ανθρώπους που δεν έχουν την ελευθερία να χορέψουν, να κάτσουν στον ήλιο, να κοιμηθούν ήσυχοι τα βράδια, να απολαύσουν το αυτονόητο. Ελευθερία είναι αυτές οι μικρές απολαύσεις, οι πιο αυτονόητες. Πίσω από κάθε απόλαυση υπάρχει μια ελευθερία, αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα. Η ματαιότητα θα μπορούσε να είναι μια σχεδόν αντίθετη έννοια από την ελευθερία. Το ότι εθελοτυφλώ εγώ προσωπικά απέναντι στην πρώτη είναι ένας μηχανισμός που έχω από πολύ μικρή. Όταν κάτι με πληγώνει και με σοκάρει, κάνω ότι δεν υπάρχει. Δεν είναι λύση αυτό, αλλά το κάνω. Είναι αυτόματη αντίδραση".

Κλείνοντας, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια μίλησε για το τέλος της σειράς "Σασμός": "Όσον αφορά την Αργυρώ στον Σασμό, πλησιάζω μαζί της προς την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού. Ήρθε η ώρα να κλείσει αυτός ο κύκλος. Είμαι έτοιμη για κάτι καινούριο. Για νέες συνεργασίες που θα με εξελίξουν και νέους ανθρώπους που θα με κάνουν καλύτερη, όπως συνέβη με τη Μαρία Πρωτόπαπα, τη μαμά μου στο σίριαλ, και σκηνοθέτριά μου σε αυτή την παράσταση. Την ευχαριστώ για όλα, αλλά κυρίως γιατί η Αδέλα μού έβαλε στην τσέπη της καρδιάς μου πιο βαθιά την αρετή και την τόλμη που χρειάζομαι για την ελευθερία, την οποία επιδιώκω συνεχώς. Νιώθω όλο και πιο ελεύθερη".


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper