Καρκίνος του μαστού: 4 τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο

Καρκίνος του μαστού: 4 τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού και το Breast Cancer Fund, μία μη κερδοσκοπική αμερικανική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα, δίνει τέσσερις απλές συμβουλές για την πρόληψη της νόσου, τις οποίες μπορεί εύκολα να υιοθετήσει κάθε γυναίκα.

1. Αποφύγετε τη νυχτερινή εργασία, ειδικά όταν πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Περιορίζοντας το χρόνο που αφιερώνετε δουλεύοντας κατά τις βραδινές ώρες, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού μέχρι και 33%. Από την άλλη, η νυχτερινή εργασία συνδέεται με 1,5-2,5 φορές αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση της συγκεκριμένης νόσου.

2. Οι εξετάσεις που περιλαμβάνουν ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία θα πρέπει να γίνονται μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητες. Το Breast Cancer Fund συστήνει στις γυναίκες να ρωτούν το γιατρό τους για εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης, πριν προχωρήσουν στη χρήση των συγκεκριμένων –πολύ χρήσιμων, κατά τα άλλα- διαγνωστικών εργαλείων. Ιδιαίτερα προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι γυναίκες κάτω των 30 ετών οι οποίες γνωρίζουν ότι φέρουν τα λεγόμενα «γονίδια του καρκίνου του μαστού».

3. Αποφύγετε την έκθεσή σας σε χημικές ουσίες που πιθανόν να συνδέονται με ορμονικές διαταραχές. Το Breast Cancer Fund συμβουλεύει:

-Προτιμήστε σαμπουάν, αφρόλουτρα και conditioners χωρίς parabens και τεχνητές αρωματικές ουσίες.

-Χρησιμοποιήστε καθαριστικά φιλικά προς το περιβάλλον.

-Διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων που χρησιμοποιείτε και αναζητάτε πληροφορίες με τα συστατικά «αγνώστου ταυτότητας».

-Εντάξτε στη διατροφή σας όσο το δυνατόν πιο φυσικές τροφές.

4. Μετά την εμμηνόπαυση, προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με τις θεραπείες ορμονικής αποκατάστασης, ακολουθώντας βέβαια πάντα τις συμβουλές του γιατρού σας. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το Breast Cancer Fund, μειώνετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού έως και κατά 26%.

Πηγή: agelioforos.gr


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper