Έχει ...ξεφύγει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ!

Έχει ...ξεφύγει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ!

Ειδική εγκύκλιο για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο στοματικός έρωτας εξέδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με τίτλο «Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή».


Ο τίτλος δεν το αναφέρει, αλλά το μόνο θέμα που πραγματεύεται η επισκοπική εγκύκλιος είναι οι πεολειχίες και οι αιδοιολειχίες. Αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου αποτέλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο στοματικός έρωτας αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου στο στόμα.

Όπως είναι φυσικό, η εγκύκλιος του Σεραφείμ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εμείς ρωτήσαμε τυχαία στο δρόμο Χαλκιδέους να σχολιάσουν το θέμα και όλοι συμφώνησαν ότι δεν έπρεπε να θιχτεί από τον Μητροπολίτη Πειραιώς. Μάλιστα κάποιος δεν δίστασε να σχολιάσει ότι ο Σεβασμιώτατος έχει ...ξεφύγει (κατά την κοινώς λεγόμενη έκφραση, που υπονοεί ότι κάποιος έχει παρεκτραπεί.)



Συγκεκριμένα ο ιδιωτικός αστυνομικός Κώστας Γιατράκος μας δήλωσε: " Ο Μητροπολίτης καλά θα κάνει να ασχολείται με τα θέματα της Εκκλησίας αποκλειστικά και το πώς θα βοηθήσει τον κόσμο. Δεν έχει καμία δουλειά να ασχολείται με τα κρεβάτια των πιστών και το σεξ. Νομίζω ότι έχει ...ξεφύγει."



Την διαφωνία της με την παρέμβαση του Σεβασμιώτατου εξέφρασε και η Μαρία Κώτσαρη, η οποία σχολίασε: " Τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που κολάζουν ( πρώτα απ΄όλα τους ίδιους) πρέπει να αποφεύγονται από κληρικούς. Ο ρόλος τους βεβαίως είναι να κάνουν συμβουλευτικού περιεχομένου παρατηρήσεις στους χριστιανούς, αλλά μέχρι ενός σημείου και με τρόπο που να μην σκανδαλίζει." 



Δύο νεαρές φίλες, η Κάλια Λάμπρου και η Αθηνά Μπούρικα υποστηρίζουν ότι ο Μητροπολίτης ξεπέρασε το ρόλο του στην κοινωνία και τονίζουν ότι: " Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να λέγονται από εκπροσώπους του Θεού."



Ακόμη πιο σκληρός στις δηλώσεις του ήταν ο Βασίλης Δεμερούτης, ο οποίος τόνισε: "Καμία δουλειά δεν έχει ο κλήρος να ασχολείται με τα εγκόσμια και ειδικά με τέτοια θέματα προσωπικής φύσεως του καθένα. Δυστυχώς η καταπίεση ενάντια στη φύση αυτές τις συνέπειες έχει..." 


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper