Λαχταριστοί λουκουμάδες είναι η πρόταση της Μαρίας Λόη αυτή την εβδομάδα

Λαχταριστοί λουκουμάδες είναι η πρόταση της Μαρίας Λόη αυτή την εβδομάδα

 

Λουκουμάδες


Τι έχουμε:

3 φλιτζ. αλεύρι

1 1/2 φλιτζ. νερό, χλιαρό

1/2 κυβάκι νωπή μαγιά

1 κουταλάκι ζάχαρη

1/2 κουταλάκι αλάτι

Για το σιρόπι:

1 1/2 φλιτζ. μέλι

1 φλιτζ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα και σπασμένα

λάδι ελιάς  για το τηγάνισμα

Τι κάνουμε:

 

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν σε χυλό, ο οποίος δεν είναι ούτε πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα λίγο νερό ή αλεύρι ακόμα. Σκεπάζουμε το μπολ με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε το χυλό να φουσκώσει, έως ότου σχηματιστούν στην επιφάνειά του φουσκάλες.

Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσουν ελαφρά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι και, μόλις κάψει, βάζουμε στην παλάμη μας λίγο από τον χυλό. Σφίγγουμε τη γροθιά μας ώστε να βγαίνει από το επάνω μέρος του χεριού μας και με ένα κουταλάκι, το οποίο βουτάμε σε ένα ποτήρι με νερό κόβουμε σβόλους και τους ρίχνουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους λίγους, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα, και τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.  Συνεχίζουμε, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Βγάζουμε το απορροφητικό χαρτί από την πιατέλα, περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με αμύγδαλα φιλέ.

Καλή σας όρεξη και αν κάτι δε πάει καλά περιμένω τα mail σας στο Νewspistol.com για να σας δώσω απαντήσεις και βοήθεια.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper