Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρθρογραφεί σε ένα κείμενο που θα σχολιαστεί ιδιαίτερα στο Newspistol.com

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρθρογραφεί σε ένα κείμενο που θα σχολιαστεί ιδιαίτερα στο Newspistol.com

Εάν πριν από μερικά χρόνια κάποιος μας έλεγε ότι η Ελλάς κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρώ και ΕΕ, θα τον περνάγαμε για τρελό. Όμως δυστυχώς αυτός ο κίνδυνος ήρθε και δεν έχει περάσει ακόμη.

Εάν κάποιος μας έλεγε ότι η Δημοκρατία μας κινδυνεύει στ' αλήθεια και πάλι ουδείς θα έδινε σημασία, όμως δυστυχώς είναι αλήθεια.

Η Μεταπολίτευση είναι προφανές ότι ως ιστορική περίοδος έχει τελειώσει και τώρα πρέπει ν' αποφασίσουμε πού θέλουμε να πάμε. Η Μεταπολίτευση μας κληροδότησε δυστυχώς τεράστια χρέη, απίστευτη διαφθορά, πτώση του πολιτιστικού και μορφωτικού μας επιπέδου και επίσης μας άφησε εδώ 1,5 εκατομμύριο τουλάχιστον λαθρομετανάστες που δεν ξέρουμε τί να τους κάνουμε. Όμως αυτή η περίοδος με όλα τα ελλαττώματά της, μας κληροδότησε και ένα καλό, την πιο σταθερή στην ιστορία μας Κοινοβουλευτική περίοδο. Αν ανατρέξει κάποιος στην ιστορίας μας από την ίδρυση του Κράτους μας το 1830 και εντεύθεν θα διαπιστώσει ότι αυτή η περίοδος ήταν η πιο μακροχρόνια πολιτική ομαλή περίοδος της Ελλάδος. Τόσο ομαλή που την θεωρήσαμε δεδομένη. Τόσο ομαλή που νομίζαμε ότι η Δημοκρατία υφίσταται από μόνη της, όπως ο ήλιος ανατέλει κάθε μέρα χωρίς εμείς να προσπαθήσουμε. Όμως σας διαβεβαιώ δεν είναι καθόλου έτσι. Η Δημοκρατία δεν έρχεται και δεν υπάρχει από μόνη της αλλά χρειάζεται σεβασμό και φροντίδα αλλιώς χάνεται και τότε, τα οικονομικά προβλήματα περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν έχεις να ασχοληθείς με τα Στρατόπεδα συγκεντρώσεως πολιτικών κρατουμένων, βασανιστήρια και έλλειψη ελευθερίας.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; η περίοδος των Αγανακτισμένων ήταν η πρώτη φορά που μαζικά το συγκεντρωμένο πλήθος ευχόταν “να καεί η Βουλή”. Δυστυχώς τότε ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος της Χώρας δεν είχε το θάρρος να υψώσει το ανάστημά του και άφησε αυτή την “ευχή” να αιωρείται. Και ο λαός μετατράπηκε σε όχλο και ο όχλος αποφάσισε να κάνει την “ευχή” του πράξη και μια και δεν μπορούσε ο ίδιος να μπει μέσα και να κάψει την Βουλή, εξέλεξε την Χρυσή Αυγή για να κάνει αυτή την δουλειά.

Ήμουν κι εγώ αφελής και πίστεψα προς στιγμήν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος και η παρέα του θα σεβόντουσαν την ιστορία της Βουλής των Ελλήνων, για την ύπαρξη της οποίας έχουν χυθεί ποταμοί αίματος. Το περιστατικό της Παρασκευής έδειξε ότι έκανα λάθος. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν για να συνομιλήσουν αλλά για να καταστρέψουν το όποιο, εναπομείναν κύρος της και γιατί όχι, να την κάψουν όπως έκαναν στην δική τους Βουλή στην Γερμανία οι πολιτικοί τους προπάτορες.

Οργανωμένη προβοκάτσια όπου τυχαία βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα όλοι οι βουλευτές της ΧΑ και τυχαία βρέθηκε μία κρυφή κάμερα για να καταγράψει την δήθεν αυθεντική οργή τους και μετά αυτά τα παρανόμως ληφθέντα πλάνα, τυχαία βρέθηκαν στο Γραφείο Τύπου της ΧΑ και μοιράστηκαν από αυτό στα ΜΜΕ.

Δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο, εάν δεν έβλεπα ότι στο διαδίκτυο επιχειρείται σε συνέχεια αυτής της προβοκάτσιας να παρουσιασθεί ο λαός ως επιδοκιμάζων το περιστατικό. Όπως έγινε και στην περίπτωση του ξυλοδαρμού της κας Λιάνας Κανέλη από τον κ. Κασιδιάρη, περιστατικό ντροπής, όπου σε μία κανονική κοινωνία η εικόνα ενός νεαρού ανδρός, ο οποίο κτύπησε μία μεγαλύτερή του γυναίκα θα προκαλούσε φρίκη, και τώρα εκατοντάδες επιδοκιμάζουν. Τί; το ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της Χώρας είναι κατά 25% έλλην (τί θα σήμαινε αυτό εάν είναι αλήθεια για τα 3.000.000 που τον ψήφισαν) ή την φράση σε μία άλλη κυρία που διαμαρτυρήθηκε, την κα Βούλτεψη “σκάσε είπαμε όχι σκύψε...”. Μά έχει γίνει η πατρίδά μας πράγματι έτσι; Είναι αλήθεια ότι ο λάος μας θέλει να βλέπει, ματσό και καλά άνδρες να δέρνουν ή να βρίζουν γυναίκες; θέλει στ' αλήθεια ο λαός μας να δει την Βουλή του, διότι δική του είναι, να φλέγεται;

Δεν θέλω να το πιστέψω, αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι που είναι στην απόγνωση έχουν μίσος και χάνουν την λογική τους. Αλλά αν το ήθος της κοινωνίας μας και του λαού μας στηριζόταν στα δώρα των Χριστουγέννων και στις “μαϊμού” συντάξεις, τότε ίσως να μήν αξίζει να σωθούμε...

Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω ότι παρά την οργή, παρά το μίσος, παρά την πίεση, ο λαός μας δεν είναι αυτός. Ναι να μπουν φυλακή οι κλέφτες! Εγώ το θέλω πρώτος! Αυτό όμως δεν θα γίνει εάν αφήσουμε την Δημοκρατία μας απροστάτευτη να καταρρεύσει. Εάν αυτό συμβεί, ποταμοί αίματος θα χρειαστούν πάλι για να αναστηθεί και πιστέψτε με, εάν ζήσουμε τον Ολοκληρωτισμό, η εποχή του Δικομματισμού, ακομη και οι πιο άθλιες στιγμές του, θα μας φαίνονται σαν παράδεισος...

Προστατέψτε την Δημοκρατία μας, ό,τι κόμμα και αν ψηφίζετε! Μήν αφήσουμε την οργή να μας πάει στον εμφύλιο και στον Ολοκληρωτισμό, ας μήν ζήσουμε την εικόνα της Βουλής μας να φλέγεται στ' αλήθεια....


Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Βουλευτής Β' Αθηνών



ΥΓ. Ας γνωρίζουν οι της ΧΑ ότι δεν θα τους αφήσουμε να γκρεμίσουν το Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία μας άνευ μάχης, οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν.



2 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

08/10/2012 - 15:07 - Ο ΚΑΝΕΝΑΣ: Τέτοια ηθική είχετε εσείς και προκοπή, τέτοιους καταντήσετε κ᾿ εμάς τους δυστυχείς...
Ιω. Μακρυγιάννης

08/10/2012 - 16:11 - Marios: Όντως η ΧΑ είναι μεγάλο πρόβλημα για τη Δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών, αλλά η μεταπολίτευση πολύ πριν φρόντισε να υποθάλψει την Ελληνική Δημοκρατία. Η Βουλή από το 1974 δεν ξεσκέπασε ούτε ένα σκάνδαλο, αντίθετα ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων τα κουκούλωνε με διάφορους θεσμικίστικους τρόπους. Χρηματιστήριο, SIMENS, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, μίζες, ομόλογα, διορισμοί και πολλά άλλα.
Άρα δυστυχώς την Βουλή την είχαν κάψει εδώ και καιρό οι ίδιοι οι θεματοφυλακές της. Τώρα πια έχουν βρει πάρα πολύ χώρο οι Ακραίες φωνές που πιθανότατα μας οδηγούν στο γκρεμό.

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper