Η Μαρία Λόη προτείνει: Κουνέλι με σάλτσα μουστάρδας

Η Μαρία Λόη προτείνει: Κουνέλι με σάλτσα μουστάρδας

Κουνέλι με σάλτσα μουστάρδας

Τι έχουμε:

1 κουνέλι

4-5 πατάτες, χοντροκομμένες

2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 κουταλιά δεντρολίβανο

1 ξυλαράκι κανέλα

4-5 φλιτζ. νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

2 κουταλιές μουστάρδα

1/2 μπουκάλι λευκό κρασί

1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς

2 κουταλάκια κόκκους πιπεριού

1/2 κουταλάκι κύμινο

2 φύλλα δάφνης

Τι κάνουμε:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε,ώστε να ενωθούν.

Ξεπλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε, το κόβουμε σε κομμάτιακαι ταβάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα.Ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα, σκεπάζουμε το μπολ μεδιαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στραγγίζουμε τα κομμάτια κρέατος από τη μαρινάδα την βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζουμε γιαπερίπου 5-10 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ σε μία καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε τα καρότα, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος και συνεχίζουμε να σοτάρουμε, έως ότουροδίσουν ομοιόμορφα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το δεντρολίβανο, την κανέλα, την μαρινάδα, το νερό, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα κομμάτια κρέατος και οι πατάτες. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό ακόμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper