Η Μαρία Λόη μαγειρεύει Σφουγγάτο με φέτα και κολοκυθάκια απο το LOI S Restaurant!!

Η Μαρία Λόη μαγειρεύει Σφουγγάτο με φέτα και κολοκυθάκια απο το LOI S Restaurant!!

Τι έχουμε:

 350 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

3 κολοκυθάκια

6-7 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη

1/2 φλιτζ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1/4 φλιτζ. λάδι ελιάς

2 κουταλιές αλεύρι

αλάτι

 Για το γαρνίρισμα:

φύλλα μέντας

κλωναράκια άνηθο

 λάδι ελιάς, για το άλειμμα


Τι κάνουμε:

 Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και ξύνουμε την επιφάνειά τους με ένα μαχαίρι. Τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

 Στραγγίζουμε καλά την ψίχα από τα κολοκυθάκια, πιέζοντάς με τα χέρια μας και την βάζουμε σε μπολ.

 Προσθέτουμε τη φέτα, το αλεύρι, το γάλα, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, 2 κουταλιές από το λάδι και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

 Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με λάδι και το πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη μισή από τη φρυγανιά.

 Απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι.

 Ραντίζουμε την επιφάνειά με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για περίπου 10-15 λεπτά ακόμα, έως ότου να ροδίσει η βάση και η επιφάνεια του.

 

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε για 3-4 λεπτά, να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα μέντας και κλωναράκια άνηθου.


Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και επιτυχίες !! Καλή σας όρεξη....

 

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper