Κοτοπιτάκια με λιαστή ντομάτα η πρόταση της Μαρίας Λόη αυτή την εβδομάδα!!

Κοτοπιτάκια με λιαστή ντομάτα η πρόταση της Μαρίας Λόη αυτή την εβδομάδα!!

Τι έχουμε:

 

1 πακέτο φύλλα για πίτα

2 φιλέτα κοτόπουλου

1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

1 φλιτζ. κασέρι, τριμμένο

4 αβγά

2 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια

1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς

στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο

αλάτι

πιπέρι


Τι κάνουμε:

 

Ξεπλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε μαζί με τα κρεμμύδια, για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κρεμμύδια, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε, τα αβγά χτυπημένα, την κεφαλογραβιέρα, το κασέρι, τη ντομάτα, το λάδι, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν.

 Απλώνουμε ένα από τα φύλλα σε επιφάνεια εργασίας, το κόβουμε σε 5 ορθογώνιες λωρίδες και αλείφουμε κάθε λωρίδα φύλλου με λάδι.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βάζουμε στην κάτω αριστερή γωνία κάθε λωρίδας μία κουταλιά από τη γέμιση και την διπλώνουμε διαγώνια προς τα δεξιά, ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο. Διπλώνουμε το τρίγωνο κομμάτι που σχηματίστηκε προς τα επάνω, το ξαναδιπλώνουμε προς τα αριστερά και συνεχίζουμε να διπλώνουμε το τρίγωνο έως ότου τελειώσει το φύλλο.

 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα,  μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

 Βάζουμε τα κοτοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με λάδι, τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να μην σκάσει το φύλλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.Τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τα κοτοπιτάκια γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου, μαϊντανού και κόκκους πιπεριού.


Για το γαρνίρισμα:

κλωναράκια άνηθου

κλωναράκια μαϊντανού

κόκκους πιπεριού

 λάδι ελιάς, για το άλειμμα

1 λαδόκολλα

 

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper