«Το παιδί δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν», λέει η μητέρα της Μυρτούς

«Το παιδί δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν», λέει η μητέρα της Μυρτούς

Έπειτα από επτά ατελείωτους μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες η Μυρτώ και η μητέρα της επέστρεψαν στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια  αποκατάστασης της 16χρονης η οποία έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης ενός Πακιστανού στην Πάρο πρόπερσι το καλοκαίρι.

Φανερά γερασμένη, η μητέρα της Μυρτούς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το παιδί της δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν χάνει τις ελπίδες της.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την άφιξή της στην Ελλάδα, η κυρία Μαρία Κοτρώτσου, είπε ότι ούτε η ίδια, ούτε και η Μυρτώ δεν είναι «στα καλύτερα».

«Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά. Περιμέναμε πολλά αλλά δεν έγιναν», πρόσθεσε, ενώ είπε πως την Τρίτη θα παραβρεθεί στη Σύρο, στη δίκη του Πακιστανού.

«Μια καταδίκη πρέπει να υπάρξει για το το παιδί. Για εμένα όχι. Το παιδί δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της Μυρτούς.

Η διακομιδή της άτυχης κοπέλας θα γίνει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο θα συνοδεύει επιστημονικό κλιμάκιο του Κέντρου Αποκατάστασης, που μετέβη για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, φυσίατρος Κατερίνα Σαραμούρτση, το Κέντρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη μικρή Μυρτώ, καθώς εδώ και έναν μήνα υπάρχει επικοινωνία με το Κέντρο όπου νοσηλευόταν στη Βοστόνη.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και ο πλήρης φάκελος της και μετά την ενδελεχή μελέτη του, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιατρών και θεραπευτών των δυο Κέντρων.

Ήδη το Κέντρο της Λάρισας έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας- καθώς προς το παρόν η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη. 

Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της. 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper