Σύρος: Ο Πακιστανός ζήτησε συγγνώμη. Ξέσπασε οργισμένη η μητέρα της Μυρτούς

Σύρος: Ο Πακιστανός ζήτησε συγγνώμη. Ξέσπασε οργισμένη η μητέρα της Μυρτούς

Αστυνομικοί την συγκράτησαν και η κυρία Μαίρη Κοτρώτσου επέστρεψε στη θέση της. Η γυναίκα που ανεβαίνει μαζί με το παιδί της, το δικό της Γολγοθά, ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε: ''Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει''.

Ο Πακιστάνος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό, ληστεία και παράνομη παροχή εργασίας.

Η δικηγόρος του ζήτησε να υπολογιστεί η ηλικία του, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 25ο έτος όταν διέπραξε το φριχτό έγκλημα και ζήτησε να διαφοροποιηθεί η πράξη του βιασμού από την κλοπή του κινητού του οποίου η αξία δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.

Οταν άκουσε αυτά, η μητέρα της Μυρτούς λύγισε... Με δάκρυα στα ματιά φώναξε: «Εάν όσοι είναι κάτω των 25 χρόνων πρέπει να έχουν ελαφρυντικά αφού σκοτώσουν, τότε όλοι οι έφηβοι μπορούν να γίνουν δολοφόνοι! Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα από μια γυναίκα!». Επίσης πρόσθεσε: «Το κινητό του παιδιού μου ήταν αξίας άνω των 150 ευρώ και αγορασμένο περίπου μια εβδομάδα πριν ως δώρο γιατί αν και 15 χρόνων τότε, είχε πάρει το Proficiency».

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να συνέλθει η κ. Κοτρώτσου.

Η δίκη έτυχε να συμπέσει με την επιστροφή μάνας και κόρης από τη Βοστόνη, μετά την επτάμηνη νοσηλείας της 17χρονης, σε νοσοκομείο της Αμερικής, προκειμένου να διεξαχθούν μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και ιατρικές εξετάσεις για τη σταθεροποίηση της υγείας της.

Έντονα ταλαιπωρημένη και κουρασμένη η μητέρα της Μυρτούς, δήλωσε ότι κατά την παραμονή τους στη Βοστόνη, περίμενε πολλά περισσότερα για τη βελτίωση της υγείας της μικρότερης κόρης της, ωστόσο όπως είπε η ίδια: «Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά! Περιμέναμε περισσότερα πράγματα, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου»!

Την ίδια ώρα, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Έχει ήδη εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας.

Από το πλευρό της δε λείπει ο πατέρας της, κ Γιάννης Παπαδομιχελάκης ο όποιος μετέβη μαζί της στη Λάρισα, αφού η μητέρα της είχε προγραμματίσει την αναχώρηση της για τη Σύρο.

Η κακοποίηση που συγκλόνισε τη χώρα

Ήταν περί τα τέλη Ιουλίου του 2012, όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα άγριας επίθεσης και μία μέρα μετά μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου νοσηλεύτηκε στο Αττικό νοσοκομείο.

Το κορίτσι είχε πάει με τη μητέρα του για διακοπές στην Πάρο, όπου φιλοξενούνταν σε φιλικό τους σπίτι. Εκείνη την ημέρα, στις 8.30 το βράδυ, έκαναν μπάνιο στην περιοχή «Χρυσή Ακτή» και κάποια στιγμή η μητέρα της την έχασε. Η γυναίκα άρχισε να την αναζητά και βρήκε τη 15χρονη πίσω από βράχια, αναίσθητη και σε κακή κατάσταση. Το κορίτσι έφερε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάρου και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Αττικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Η κοπέλα, που έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων και τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στη Βοστόνη όπου και παρέμεινε για επτά μήνες σε κέντρο αποκατάστασης.

Έπειτα, με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο οι οικείοι της μικρής Μυρτώς την υποδέχθηκαν κατά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ, επιστροφή που συνέπεσε με την έναρξη της δίκης του Πακιστανού, Αχμέτ Βακάς.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper