Η Hot πρόταση για να διασκεδάσουμε στην Θεσσαλονίκη.

Η Hot πρόταση για να διασκεδάσουμε στην Θεσσαλονίκη.

Αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να σας κάνω μια ενημέρωση για το υπάρχει σε όλη το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φαγητό , ποτό, ξεφάντωμα στα δημοφιλέστερα στέκια. Έτσι όπως ξέρουν να διασκεδάζουν οι Θεσσαλονικείς και οχι μόνο. Καλή διακσέδαση λοιπόν...

Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή της και τις διάφορες προτάσεις διασκέδασης που προσφέρει για όλες τις προτιμήσεις, για όλες τις ώρες και μέρες της εβδομάδας. Κάθε μέρα, η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη χτυπάει ασταμάτητα! Από νωρίς το βράδυ για το πρώτο ποτό στα μπαράκια στο κέντρο, στην παραλία, αλλά και στις διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, καφέ, μπαράκια, clubs, μαγαζιά με ζωντανή μουσική και εναλλακτικά στέκια. Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά τα πιο γνωστά στέκια διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη και τι θα συναντήσετε σ’ αυτά:

Βαλαωρίτου – Συγγρού Η περιοχή αυτή που κάποτε αποτελούσε τη βιοτεχνική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Κάποιοι το παρομοιάζουν με τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και κάποιοι με το Γκάζι στην Αθήνα. Ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια το στέκι αυτό αποτελούσε μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης με ελάχιστα μαγαζιά κυρίως καφενεία, πλέον έχει μετατραπεί σε στέκι διασκέδασης όλων των κατηγοριών. Θα συναντήσετε μπαράκια με jazz, rock και mainstream μουσική και θα περάσετε υπέροχα τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι, με τα αμέτρητα τραπεζάκια στο δρόμο που κάνουν δυσδιάκριτα τα όρια των μαγαζιών. Το τελευταίο διάστημα έχουν ανοίξει καινούργια μαγαζιά, όπως το “Partisan”, το “Κρυφτό”, το “Rock n Rolla” στην οδό Βαλαωρίτου, το “Σπίτι μου” στη Λέοντος Σοφού, το “Υποβρύχιο”, και το Elvis που έχει μεταφέρει το χώρο και τους θαμώνες του από τη Λ. Νίκης στην περιοχή αυτή, καθώς και πολλά άλλα.

Παραλία Κατά μήκος της παραλία, στη Λεωφόρο Νίκης θα συναντήσετε δεκάδες μαγαζιά, καφέ, μπαρ και εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη, από το Λευκό Πύργο μέχρι και το Λιμάνι. Είναι ιδανικά για όλες τις ώρες, αφού μπορείτε να ξεκινήσετε από το πρωί πίνοντας τον καφέ σας, χαλαρώνοντας το μεσημέρι ή το απόγευμα μετά τη δουλειά ή τα ψώνια σας ή ξεκινώντας τα νυχτοπερπατήματα σας πίνοντας το πρώτο σας ποτό. Πολλά είναι τα μπαράκια στην παραλία της Θεσσαλονίκης που μένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ είναι κατάλληλα για όλες τις προτιμήσεις. Στη βόλτα σας κατά μήκους της Λεωφόρου Νίκης θα συναντήσετε και κάποια εστιατόρια – μπάρ που είναι ανοιχτά από το πρωί ως το βράδυ. Διάφορα μαγαζιά υπάρχουν και στη Νέα Παραλία, στο σημείο που βρίσκεται το Μέγαρο Μουσικής.

 

Λαδάδικα Η κάποτε κακόφημη περιοχή της Θεσσαλονίκης κοντά στο λιμάνι, αποτελεί πλέον εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πιο γνωστά στέκια νυχτερινής διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας κάποια από τα εστιατόρια, μπαρ, καφέ και club στη Θεσσαλονίκη. Οι παλιές αποθήκες και οι οίκοι ανοχής που βρίσκονταν κάποτε εδώ έδωσαν τη θέση τους σε μπαράκια ταβέρνες και ουζερί. Ο γραφικός χώρος των λαδάδικων με τα πλακόστρωτα και τα χαμηλά -το πολύ τριόροφα- κτίσματα αποτελούσε κάποτε το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι γεγονός ότι η περιοχή δε γνωρίζει την ακμή που γνώριζε κάποτε και όλο και λιγότεροι Θεσσαλονικείς προτιμούν τη συγκεκριμένη περιοχή για τη νυχτερινή τους διασκέδαση στην πόλη. Παρόλα αυτά τα Λαδάδικα βρίσκονται πολύ κοντά από το Λιμάνι και την παραλία της Θεσσαλονίκης και έτσι από τα Λαδάδικα μπορείτε να ξεκινήσετε τη νυχτερινή σας βόλτα.

Κέντρο – Υπόλοιπο Θεσσαλονίκης Ότι και να πούμε για τη νυχτερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι λίγο. Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για τη ζωντάνια, τη διασκέδαση, το κέφι και τη νυχτερινή ζωή της. Συνολικά στην πόλη θα συναντήσετε χιλιάδες μαγαζιά από καφέ, μπαράκια, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, clubs, μπουζούκια, ελληνικές σκηνές, και θα βρείτε το στέκι σας όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας. Εκτός από την παραλία, την περιοχή στη Βαλαωρίτου και τα Λαδάδικα, θα βρείτε πολλά αξιόλογα μαγαζιά σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και στο κέντρο. Μην παραλέιψετε να επισκεφθείτε τον πολυχώρο του Μύλου, τη Βίλκα, την παραλία της Αρετσούς στην Καλαμαριά, τη νέα παραλία κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, τα μπαράκια στην οδό Ικτίνου, κάτω από την Αγία Σοφία, τα διάφορα καφέ και μπαρ στην πλατεία Αριστοτέλους και τα διάφορα μαγαζάκια στα στενά του κέντρου γι΄αυτούς που προτιμούν μια πιο εναλλακτική μορφή διασκέδασης.

Ελπίζω να σας βοήθησα...

Αρετή...


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper