Συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. - Οι αποφάσεις

Συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. - Οι αποφάσεις

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις Βρυξέλλες, η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα θέματα που αφορούσαν στο Υπουργείο Εσωτερικών και συζητήθηκαν στη συνεδρίαση όπου προήδρευσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, να είναι τα εξής:

· η τρέχουσα νομοθετική δραστηριότητα στον τομέα της νόμιμης μετανάστευσης,

· η συνέχιση της σχετικής συζήτησης για το μέλλον του τομέα της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων (το πρόγραμμα ?μετά τη Στοκχόλμη?) και

· θέματα της ημερήσιας διάταξης του τακτικού Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων των Κρατών - Μελών και η αρμόδια Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλστρομ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα σημεία:

α. Ενημέρωση από την Ελληνική Προεδρία επί των νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν στη νόμιμη μετανάστευση.

Ειδικότερα, η Ελληνική Προεδρία ανακοίνωσε, αφενός, την επίσημη υιοθέτηση στις 17 Φεβρουαρίου 2014 της Οδηγίας για την είσοδο και διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία, αφετέρου, την μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις, επίτευξη πολιτικής Συμφωνίας μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της πρότασης Οδηγίας για τους όρους και τις προϋποθέσεις εισδοχής και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στο πλαίσιο της ενδοεπιχειρησιακής μετάθεσης (ICTs).

Παράλληλα, η Ελληνική Προεδρία ενημέρωσε το Συμβούλιο σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στην Ομάδα Εργασίας του Συμβουλίου "Μετανάστευση, Ένταξη και Απομάκρυνση" επί της πρότασης Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την εισδοχή υπηκόων τρίτων χωρών για τους σκοπούς της επιστημονικής έρευνας, των σπουδών, της ανταλλαγής μαθητών, της αμειβόμενης και μη εκπαίδευσης, του εθελοντισμού και της εσωτερικής άμισθης βοήθειας (au pairing).

β. Η συνέχιση της σχετικής συζήτησης για τη μελλοντική ανάπτυξη του τομέα Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις, εν αναμονή και των σχετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Τέλος, σημειώνεται ότι, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και παρουσία της Ελληνικής Προεδρίας υπεγράφη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα συμμετέχοντα Κράτη - Μέλη και την Τυνησία η Κοινή Δήλωση για την θέσπιση της Εταιρικής Σύμπραξης στον τομέα της μετανάστευσης και της κινητικότητας Ε.Ε. - Τυνησίας. 

Η Εταιρική Σύμπραξη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Σφαιρικής Προσέγγισης της Μετανάστευσης και της Κινητικότητας και συνεισφέρει στην προώθηση των σχέσεων της Ε.Ε. με τρίτες χώρες ιδιαίτερου μεταναστευτικού ενδιαφέροντος.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper