Μελιτζάνες ιμάμ: Η πρόταση της Μαρίας Λόη απο την Νέα Υόρκη για τους αναγνώστες του Newspistol

Μελιτζάνες ιμάμ: Η πρόταση της Μαρίας Λόη απο την Νέα Υόρκη για τους αναγνώστες του Newspistol

Μελιτζάνες ιμάμ

Τι έχουμε:

4-5 μελιτζάνες
5-6 ντομάτες, τριμμένες
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο, σε ροδέλες
2κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2κουταλιές άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κουκουνάρια
1 φλιτζ. λάδι ελιάς

1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 φλιτζ. νερό

αλάτι
πιπέρι


λάδι ελιάς, για το τηγάνισμα

Τι κάνουμε:

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσανάκιτους και τις κόβουμε στη μέση οριζόντια. Με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε ελαφρά τη σάρκα τους σερόμβους, τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.

Στο μεταξύ σε μία καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας, έως ότου καραμελώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να σοτάρουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν λίγο.

Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι από το λάδι και, μόλις κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο νερό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μαϊντανό, τον άνηθο, τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψειτηγανίζουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μόλις κρυώσουν λίγο οι μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και πατάμε ελαφρά την ψίχα τους με ένα κουτάλι, ώστε να σχηματιστεί μία λακουβίτσα. Βάζουμε εκεί 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σεπροθερμασμένο φούρνο στους 180οC,για περίπου 30-35λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper