Κυβερνητικό μέτωπο απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας

Κυβερνητικό μέτωπο απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας

Σε βαρύ κλίμα και υπό ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, συνεδριάσαν επί τρεις ώρες, από τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι κυρίως για τη νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα.

 

Οι συνομιλίες, νωρίτερα, είχαν φτάσει σε οριακό σημείο, λόγω της επιμονής των πιστωτών -ιδιαίτερα του ΔΝΤ- σε πλήρη κατάργηση των ωριμάνσεων, μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, καθώς και μείωση της αποζημίωσης κατά 50% ακόμη και σε περιπτώσεις απόλυσης που δεν έχει προηγηθεί προειδοποίηση.

 

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς περιορίστηκε να δηλώσει ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», προσπαθώντας να διασκεδάσει την εικόνα εμπλοκής που παρουσιάστηκε νωρίτερα, κατά τις επαφές του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα.

Η Ελλάδα προσδοκά μια θετική αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, αφού ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει στις βαλίτσες του την οριστική συμφωνία με την τρόικα.

 

 

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά

 

«Οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το πέρας της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, προειδοποιώντας ότι «η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα». 



Ο κ. Κουβέλης μίλησε για ισοπέδωση της εργασίας, τονίζοντας ότι αυτά τα μέτρα ισοδυναμούν με περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της καλπάζουσας ανεργίας.

 

 

Βενιζέλος: Περαιτέρω παρεμβάσεις στα εργασιακά δεν βοηθούν σε τίποτα

 

Την έντονη αντίθεσή του στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τον Φεβρουάριο με τα μέτρα που ελήφθησαν φτάσαμε στο «ακραίο σημείο» για τα εργασιακά. Περαιτέρω παρεμβάσεις δεν βοηθούν σε τίποτα.

Σκληρός απέναντι στην τρόικα αλλά και στους εντολοδόχους της, είπε ότι «ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης παίζει με τη φωτιά», ενώ απέδωσε σε σκοπιμότητες την κωλυσιεργία από την πλευρά της τρόικας για το κλείσιμο των μέτρων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα, λέγοντας μόνο θα λειτουργήσει με απολύτως υπεύθυνο τρόπο και ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

 


Νέα συνάντηση Βρούτση με τρόικα και οικονομικό επιτελείο

 

Στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας. Λίγο μετά τις 19:00 ο Γ.Βρούτσης βγήκε από τη σύσκεψη των αρχηγών και κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών για νέα συνάντηση με την τρόικα. Λίγο αργότερα ακολούθησαν ο Γ. Στουρνάρας και ο Χρ. Σταϊκούρας. «Δεν υπάρχει εμπλοκή. Προσπαθούμε να συγκλίνουμε» είπε ο υπουργός Εργασίας, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν τεθεί, ισχύουν, και ξεκαθάρισε πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Δεν θέλησε να αποκαλύψει πάντως τις οδηγίες που έχει λάβει από τους κκ Α. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

 

 

Τα αγκάθια...


 

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συζήτησαν για τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί η τρόικα, ειδικά στα εργασιακά, καθώς οι διαπραγματεύσεις σήμερα, Τρίτη, διεκόπησαν δύο φορές εξαιτίας ασυμφωνίας.

«Αγκάθια» της διαπραγμάτευσης θεωρούνται οι τριετίες -η τρόικα ζητεί την κατάργηση τους- και οι αποζημιώσεις στις απολύσεις.

Μάλιστα, στον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αποδίδεται η φράση ότι ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ είναι άκαμπτος.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που μετέβη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων δήλωσε στη Βουλή ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα πάθει ασφυξία.

 

 

ΑΝ.ΕΛ.: Αδιανόητο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων

 

Για «αδιανόητο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων» έκαναν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά.


«Είναι αδιανόητο το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των Ελλήνων εργαζομένων. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών. Η οργή του Λαού δε θα έχει προηγούμενο και οι συνέπειες προβλέπονται πρωτοφανείς» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αναξάρτητων Ελλήνων.


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper