Σαμαράς: Εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος

Σαμαράς: Εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δε θα χρειαστεί άλλη σύνοδος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

 

Όπως επισήμανε «μέσα Νοεμβρίου θα έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία, συγκεκριμένα έως τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα της χώρας». «Είμαστε στον καλό το δρόμο για την πορεία προς την ανάκαμψη».

 

«Μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα πρέπει να εκταμιευθεί η δόση γιατί είμαστε στο μηδέν. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί και σβήνονται τα όνειρα των παιδιών. Τους είπα ότι αυτό δεν είναι Ευρώπη».

 

Τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεργία και κυρίως αυτή στους νέους, από την οποία τροφοδοτείται ο λαϊκισμος και ο εξτρεμισμός.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η πρόοδος στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλη για να τίθεται σε κίνδυνο, από υπερβολικές απαιτήσεις».

 

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει άρδην, για πρώτη φορά, τόνισε, εκφράστηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες, όχι η ευχή, αλλά η βεβαιότητα πως έτσι όπως πάει (η Ελλάδα) μπορεί να τα καταφέρει»…

 

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως παρά τη θετική αποτίμηση, ο ίδιος δεν δηλώνει ικανοποιημένος, ούτε ευχαριστημένος, «μέχρι η Ελλάδα να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης».  

 

«Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε με το διακύβευμα. Θα πάρουμε τη δόση και θα περάσουμε στην άλλη σελίδα που είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Και οι τρείς (Βενιζέλος, Κουβέλης, Σαμαράς) είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα. Μπροστά σε αυτό δεν μπαίνουν άλλες λογικές», είπε ο πρωθυπουργός.

 

Αποκάλυψε δε πως στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, όσο και ο Ιταλός πρωθυπουργός.

 

Τέλος, σε ερώτηση για την απόδοση του κυβερνητικού σχήματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε πως «όταν έρθει η στιγμή θα κάνουμε τις κινήσεις που κάνει κάθε κυβέρνηση για να γίνει καλύτερη. Σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν κενά. Να κάνουμε σοβαρά τη δουλειά μας και όταν μου ξανακάνετε την ερώτηση θα το έχω σκεφθεί καλύτερα».


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper