Νέος ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας παρουσιάζει στο Athens Xclusive Designers Week

  • 20/10/2012 - ΜΟΔΑ - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Νέος ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας παρουσιάζει στο Athens Xclusive Designers Week

Μετά το ηχηρό ντεμπούτο που κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στην προηγούμενη AthensXclusiveDesignersWeek, ο STYΛIANOS επιστρέφει δυναμικά με τη νέα του συλλογή γιά την άνοιξη-καλοκαίρι 2013 με τίτλο "SAYOME".

Ο Κρητικός σχεδιαστής εμπνέυστηκε τη νέα του συλλογή από το πολυβραβευμένο ντοκυμαντερ SAYOMEπου πραγματεύεται την ιστορία μιας γυναίκας που μοίρασε τη ζωή της ανάμεσα σε 2 διαφορετικούς πολιτισμούς: τον Ιαπωνικό και τον Κρητικό. Ο σχεδιασμός των ρούχων της συλλογής αποπνέει τη σύνδεση της Ανατολής με τη Μεσόγειο και αποτυπώνει το δυναμισμό της γυναίκας που μέσα από έντονες αντιθέσεις επιδιώκει να κυνηγήσει το ονειρό της πέρα από σύνορα, πολιτισμούς και στεγανά.

Floral μοτίβα, διαφάνειες, δαντέλες και περίτεχνοι όγκοι συνδυασμένοι με σιλλουέτες από τα 50s συνθέτουν μια νεονοσταλγική αισθητική με το μαύρο να κυριαρχεί και με nudeαποχρώσεις να συμπληρώνουν το μοτίβο. Υψηλής ποιότητας υλικά και υφάσματα απογειώνουν κάθε κομμάτι της νέας συλλογής.

Ο STYΛΙΑΝΟS είναι ένας νέος, υποσχόμενος δημιουργός με εξειδίκευση στη νυφική και βραδινή ένδυση. Η ενασχόλησή του με το σχέδιο μόδας ήρθε εντελώς φυσικά αφού προέρχεται από οικογένεια σχεδιαστών.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Λονδίνο με βραβείο για την καλύτερη ακαδημαική επίδοση το 2003. Το 2005 ολοκήρωσε τις σπουδές του στην PANSI Kόπου παρουσίασε 3 προσωπικές συλλογές σε επιδείξεις της σχολής και αμέσως μετά ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του (MAin Fashion Brand Management) στο περίφημο Instituto Marangoni του Μιλάνου όπου διδάχθηκε από επαγγελματίες της Gucci, Cavalli, Sergio Rossiκτλ. Αποφοίτησε με διάκριση cumlaudeτο 2007. Για ένα χρόνο εργάστηκε ως freelance σχεδιαστής στο Μιλάνο.

Σήμερα ο STYΛΙΑΝΟS είναι Creative Director του Οίκου Μόδας KONSTANTINOS. Ταυτόχρονα, θέλοντας να συμβάλλει στη διάδοση της συνειδητοποίησης του ρόλου της μόδας παραδίδει μαθήματα ιστορίας της μόδας στο ατελιέ του σε μαθητές λυκείου, ενώ παρέχει συμβουλές styling κατά καιρούς σε τοπικά περιοδικά μόδας.

Ο STYΛIANOS παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά του και έκανε ένα πραγματικά δυναμικό ντεμπούτο στην προηγούμενη Athens Xclusive Designers Week με τη συλλογή "ANTITHESIS". Για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2013 ο σχεδιαστής εμπνευσμένος από το πολυβραβευμένο ντοκυμαντέρ SAYOME μας μυεί στη δική του νεονοσταλγική αισθητική «δένοντας» ιαπωνικά και μεσογειακά στοιχεία παραμένοντας πιστός στα αγαπημένα του antitheti-κα μοτίβα μέσα από τα οποία τον γνωρίσαμε.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper