Ρυζόγαλο με μαστίχα: Η πρόταση της Μαρίας Λόη αυτή την εβδομάδα για τους αναγνώστες μας.

Ρυζόγαλο με μαστίχα: Η πρόταση της Μαρίας Λόη αυτή την εβδομάδα για τους αναγνώστες μας.

Τι έχουμε:

1 φλιτζ. ρύζι

1 λίτρο γάλα

1 κουταλάκι μαστίχα

320 γρ. ζάχαρη

60 γρ. κορν φλάουερ

1 κρόκο αβγού

1 βανίλια

21/2 φλιτζ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

κανέλα, σκόνη

φύλλα μέντας

Τι κάνουμε:

Ξεπλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει το ρύζι.

Κοπανίζουμε στο γουδί τη μαστίχα με 1 κουταλιά από τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.

Βάζουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη, τοκορν φλάουερ, το γάλα και ανακατεύουμε με αναδευτήρι, μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε τον κρόκο, χτυπημένο, το μείγμα με τη μαστίχα και ανακατεύουμε, για να ενσωματωθούν.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το ρύζι, βάζουμε την κατσαρόλα σεδυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σιγανή και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο, πασπαλίζοντας με κανέλα και γαρνίροντας με φύλλα μέντας.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper