Ήρθαν τα πάνω -κάτω στη Χαλκίδα με την πεζοδρόμηση της Αβάντων

Ήρθαν τα πάνω -κάτω στη Χαλκίδα με την πεζοδρόμηση της Αβάντων

Η έναρξη της πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που την συνόδεψαν, έφεραν στην κυριολεξία τα πάνω-κάτω στη Χαλκίδα. Δρόμοι, που είχαμε συνηθίσει να είναι άνοδοι έγιναν κάθοδοι, δρομάκια με μηδενική κυκλοφορία έγιναν βασικές αρτηρίες στο κυκλοφοριακό σύστημα της πόλης, άλλοι δρόμοι έγιναν δευτερεύουσας σημασίας κ.λ.π.


Μέσα σε αυτό το κλίμα της γενικής αλλαγής, οι Χαλκιδέοι προσπαθούν να συνηθίσουν τα νέα δεδομένα, ενώ υπάρχει μία διάχυτη δυσπιστία για την χρησιμότητα αυτών των αλλαγών.

Ας δούμε όμως τι λένε απλοί Χαλκιδέοι, που συναντήσαμε τυχαία στο δρόμο, για την κατάσταση που επικρατεί με τις κυκλοφοριακές αλλαγές, αλλά και την πεζοδρόμηση της Αβάντων.



Ο Γιώργος Κούλης, τελειόφοιτος Πληροφορικής καταθέτει την άποψή του, λέγοντας: "Είναι πρόχειρη η πεζοδρόμηση, που γίνεται. Έπρεπε πρώτα να εξασφαλιστούν προδιαγραφές, όπως πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα, καλή αστική συγκοινωνία, ενημέρωση του κοινού και μετά να αρχίσουν οι εργασίες.

Τώρα επικρατεί ένα χάος, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν τα νέα δεδομένα και κάνουν κύκλους στους δρόμους με τα αυτοκίνητα, ενώ οι πεζοί κινδυνεύουν, αφού δεν ξέρουν από που θα πεταχτεί κάποιο όχημα."



Η Κατερίνα Κοτσιμπού ( στη φωτό με την κόρη της Αναστασία) συμφωνεί με την πεζοδρόμηση της Αβάντων και προσθέτει: " Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά θα τις συνηθίσουμε. Με την πεζοδρόμηση της Αβάντων θα περπατάμε και θα ψωνίζουμε πιο άνετα. Ελπίζω μόνο να μην έχουμε αύξηση της εγκληματικότητας τα βράδια."



Ταλαιπωρία θα φέρουν τα νέα δεδομένα, σύμφωνα με τη Νεφέλη Τζανέτου, η οποία εξηγεί γιατί θα συμβεί αυτό, τονίζοντας: " Στο εξωτερικό οι εμπορικοί δρόμοι είναι πεζόδρομοι, αλλά υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για την κίνηση των οχημάτων σε άλλους δρόμους.

Στη Χαλκίδα θα υπάρξει ταλαιπωρία, γιατί η κίνηση οχημάτων σε μεγάλους δρόμους αντικαταστάθηκε από κίνηση σε στενά δρομάκια και κόπηκε η πόλη στα δύο. Προβλέπω ότι θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία και δύσκολα θα συνηθίσει ο κόσμος τις νέες ρυθμίσεις."



Καθόλου δεν έχει προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις η διανομέας εντύπων Μελετία Βασιλείου, η οποία μας λέει: " Εμένα η δουλειά μου είναι όλη μέρα με το αυτοκίνητο στο δρόμο. Αυτή τη στιγμή γίνεται μπάχαλο στη Χαλκίδα. Πολλοί δεν έχουν ενημερωθεί για τις κυκλοφοριακές αλλαγές  και δεν λείπουν οι παρεξηγήσεις, ενώ υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σε ότι αφορά την πεζοδρόμηση της Αβάντων διαφωνώ, διότι η Χαλκίδα δεν έχει τις υποδομές για να υποστηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα. Ούτε εναλλακτικές διαδρομές για τα οχήματα διαθέτει, ούτε καλή αστική συγκοινωνία."


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper