Υπερψηφίστηκε το σχέδιο πολιτικής απόφασης από την Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Υπερψηφίστηκε το σχέδιο πολιτικής απόφασης από την Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Υπερψηφίστηκε το τελικό σχέδιο απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας απορρίφθηκε - 59 ψήφοι "υπέρ", 84 "κατά", 4 λευκά, ενώ υπήρξαν και 7 αποχές -, με τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, να υπεραμύνεται της εισήγησης της πλειοψηφίας, για άνοιγμα προς όλες τις δυνάμεις «που αντιμάχονται το μνημόνιο και επιθυμούν την ανατροπή της σημερινής Κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, κάλεσε τα στελέχη της Κ.Ε. να στηρίξουν την επιλογή αυτή, θεωρώντας, ότι είναι προσχηματικές οι αντιρρήσεις που εκφράζονται, για δήθεν αλλοίωση του πολιτικού προσανατολισμού του Κόμματος και απώλεια του ριζοσπαστικού του χαρακτήρα. «Εγώ είμαι απόλυτα ανοιχτός στην κριτική και στις διαφορετικές οπτικές, δεν έχω το αλάθητο, αλλά δε θα ανεχτώ κάποιοι να λένε, ότι θα οδηγήσουμε το λαό σε μια νέα μεγάλη διάψευση, σε νέες Βάρκιζες...» τόνισε και συμπλήρωσε: «Αν κάποιοι θέλουν να πούνε κάτι να το πούνε καθαρά».  

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, και συνδέοντάς την με τη λαϊκή κατακραυγή είπε: 

«Ο κόσμος που έρχεται δίπλα μας, έρχεται γιατί θέλει δικαίωση, να υπάρξει και τιμωρία. Θα καλέσουμε τους Βουλευτές να συνυπογράψουν μια πρόταση, ώστε να συνεξεταστεί η υπόθεση των υποβρυχίων, αυτή που αφορά 2 δις ευρώ. Διαφορετικά, αν αφήσουμε την Κυβέρνηση μέχρι το 2016 θα ισοπεδώσει τα πάντα». 

Κλείνοντας τις εργασίες της Κ.Ε., ο κ. Τσίπρας είπε, ότι ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «πρέπει να είναι υπόθεση εβδομάδων και ημερών, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθούν εξελίξεις». 

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε» πρόσθεσε, «ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι το μεγάλο σπίτι της Αριστεράς και να αντιστοιχηθούμε με τους εκατοντάδες χιλιάδες που ταλαντεύονται και τους ψηφοφόρους μας, ότι μπορούμε να δώσουμε προοπτική στον τόπο».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper