"Eνδοαυτοδιοικητική κινητικότητα": Παράταση, νέοι όροι και... απολύσεις!

Eνδοαυτοδιοικητική κινητικότητα: Παράταση, νέοι όροι και... απολύσεις!

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί, στο mega, αναφέρθηκε κυριότερα στις διαθεσιμότητες - απολύσεις από το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. και στα όσα έχουν ειπωθεί και από τον ίδιο, σχετικά με την προαναφερόμενη διαδικασία, αμέσως μετά την ανάληψη των Υπουργικών καθηκόντων του, σε σχέση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της Χώρας.

«Είμαι περήφανος που είμαι "λαϊκός δεξιός". Αποδεικνύει τη μακροβιότητα της Παράταξής μας» ανέφερε ξεκινώντας τη συνέντευξή του και απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση και συνέχισε, μιλώντας για τις απολύσεις από το Δημόσιο:


«Για όλες τις απολύσεις ο Ντινόπουλος έχει το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που το αναλογεί» και προσέθεσε, αναφερόμενος στους Ο.Τ.Α.:

«Το γεγονός ότι από την Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν νέες απολύσεις, οφείλεται στην προηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών και τη συνεργασία του με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όμως πρέπει να "προχωρήσει" το θέμα της "ενδοδημοτικής κινητικότητας", αφού από τις συμφωνημένες 3.000 "κινητικότητες" έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 1.000.

Για τις υπόλοιπες 2.000, που η εκτίμησή μου είναι πως θα γίνουν, θα δοθούν νέες προθεσμίες και νέοι όροι, προκειμένου οι υποψήφιοι προς ένταξη Δημοτικοί υπάλληλοι στη διαδικασία, να έχουν πιο "ελκυστικά" κίνητρα και πάνω απ' όλα μη φοβηθούν την απόλυση από την ένταξή τους στο πρόγραμμα».

Επί του θέματος και απαντώντας στο «εάν δεν ικανοποιηθεί η συμπλήρωση των 2.000 αυτών "κινητικοτήτων", αν θα υπάρξει πιθανότητα απολύσεων» ο κ. Ντινόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας:

«Δεν αποκλείεται γενικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όμως δεν μπορώ να τις προσωποποιήσω στο όνομα αυτών των 2.000 "κινητικοτήτων"». 

«Όσα συμβαίνουν με τις καθαρίστριες δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση...» τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας για το ζήτημα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και ερωτηθείς, για τη σχέση των Υπουργών της Ν.Δ. με αυτούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τόνισε, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αναφερόμενος, στην «άριστη σχέση» - όπως την χαρακτήρισε - που έχει με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο.

«Η αξιολόγηση όταν μπαίνει στο πλαίσιο μίας ανησυχίας είναι λογικό να δημιουργήσει αντιδράσεις» υπογράμμισε ο κ. Ντινόπουλος, μιλώντας για τη διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, προσθέτοντας ότι «η αξιολόγηση πρέπει να γίνει τόσο στο προσωπικό, όσο και στις Δομές».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper