Μέρος 16ο: Χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας γάμου

Μέρος 16ο: Χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας γάμου

Δημοσίευση της Αναγγελίας του Γάμου σας
Αφού πλέον έχετε προγραμματίσει το γάμο σας ήρθε η στιγμή να τον γνωστοποιήσετε ευρέως αναγγέλλοντας τον επίσημα. Η καταχώρηση της αναγγελίας θα πρέπει να γίνει σε ημερήσια τοπική εφημερίδα. Σ' αυτήν θα πρέπει να αναγράφονται στα ελληνικά το όνομα και το επώνυμο των μελλονύμφων, τα ονόματα των γονέων, τα πατρώνυμα των μητέρων, ο τόπος γέννησης και κατοικίας και η περιοχή που θα γίνει ο γάμος.
Η δημοσίευση πρέπει να γίνει σε διάστημα τριών μηνών πριν από τον γάμο και το αργότερο μέχρι δεκαπέντε μέρες πριν. Το απόκομμα της εφημερίδας θα σας ζητηθεί από την ενορία ή το δημαρχείο σας για την έκδοση της επίσημης άδειας γάμου.


Ταξιθέτηση Καλεσμένων στα τραπέζια της Δεξίωσης
Σε συνεννόηση με την αίθουσα θα πρέπει να ετοιμάσετε το τελικό σχεδιάγραμμα με τις θέσεις που θα έχουν οι καλεσμένοι σας στα τραπέζια της δεξίωσης. Η κατανομή των τραπεζιών και των καθίμενων εξαρτάται από τη θέση και το ρόλο των καλεσμένων σας στην οικογένεια και στο φιλικό σας περιβάλλον. Καλό είναι να ομαδοποιήσετε τους καλεσμένους σας ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, τους μεταξύ τους δεσμούς και τη συγγένεια. Αποφύγετε να τοποθετήσετε δίπλα ανθρώπους μεταξύ των οποίων γνωρίζετε πως υπάρχει κάποια σύγκρουση αφενός για να μην υπάρξει ακόμη και η ελάχιστη ένταση και αφετέρου για να μπορούν να έχουν όλοι οι καλεσμένοι σας την καλύτερη δυνατή διάθεση.


Μοιράστε Ρόλους και Αρμοδιότητες
Αναθέστε στους κοντινούς φίλους ή συγγενείς σας επιμέρους αρμοδιότητες. Κανονίστε ποιος θα είναι υπεύθυνος για την παραλαβή και την φύλαξη των δώρων, ποιος θα μοιράζει τις μπομπονιέρες και το ρύζι στους καλεσμένους, ποιοι θα τους συνοδεύουν στα τραπέζια της δεξίωσης, αν αυτό δεν το έχει αναλάβει το προσωπικό της αίθουσας, και ποιος θα έχει την ευθύνη για το βιβλίο των ευχών. Θυμηθείτε ακόμη πως την ημέρα του γάμου σας θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές συνεννοήσεις με τους διάφορους επαγγελματίες και το προσωπικό που θα εξυπηρετεί γενικά το γάμο και τους καλεσμένους σας. Την ευθύνη της γενικής επίβλεψης και των επιμέρους συνεννοήσεων παραχωρήστε την σε κάποιο κοντινό σας άτομο που γνωρίζετε πως είναι υπεύθυνο, συγκεντρωμένο, παρατηρητικό και οπωσδήποτε αρκετά δυναμικό ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει πως ότι σχεδιάσατε με τόσο κόπο και φροντίδα θα γίνει πραγματικότητα.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper