Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την επιλογή Προϊσταμένων στο Δημόσιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την επιλογή Προϊσταμένων στο Δημόσιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο με τίτλο, «Τροποποίηση διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007) περί επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων και λοιπές διατάξεις». 

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του έκανε λόγο για ένα νέο σύστημα, κατά το οποίο εισάγονται αξιοκρατικά εργαλεία για την ανάληψη θέσης ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση και "μπαίνει τέλος" στη λογική της επετηρίδας, αλλά και της κομματικής συχνά επιλογής, με τον Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Γραμματέα της Κ.Ο. του Κόμματος, Παναγιώτη Ρήγα, να τονίζει:

«Κάποια στιγμή, όλοι οφείλουμε να μπούμε μπροστά στις ευθύνες μας. Πέρα από υπεκφυγές, πέρα από γενικολογίες, πέρα από καταγγελτικό λόγο, οφείλουμε να πούμε τι είναι αυτό που όλοι μαζί ονομάζουμε σύγχρονο σύστημα, αντικειμενικό, σύστημα αρίστων επιλογών».

Πιο αυστηρή η θέση των λοιπών Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, με την εισηγήτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αφροδίτη Σταμπουλή, να λέει ότι, το νομοσχέδιο αφήνει απροσδιόριστο περιθώριο να διαιωνίζονται οι πρακτικές των μεταβατικών διατάξεών του «και μάλιστα με ευνοημένα τα ίδια πρόσωπα τα οποία επωφελήθηκαν και στο παρελθόν».

Η κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ., κατά την ομιλίας της, είπε ότι, «η αξιοκρατία δεν πραγματώνεται μόνο με τεστ και συνεντεύξεις» και ζήτησε τη μοριοδότηση όλων ανεξαιρέτως των πιστοποιημένων προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων για τις επιλογές, προαγωγές και κρίσεις.

«Πρέπει να ξαναδούμε με άλλο πρίσμα το τι ακριβώς υπηρετεί πέραν της τεχνικής και τεχνοκρατικής και γραφειοκρατικής και δημοσιοϋπαλληλικής πλευράς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», είπε ο Βουλευτής Α' Αθηνών της ΔΗΜ.ΑΡ., Γιάννης Πανούσης, επισημαίνοντας πως πρέπει να αξιολογούνται και οι Υπουργοί, προκειμένου «να αποκτήσει αξιοπιστία το πολιτικό σύστημα» όπως είπε.

«Στόχος είναι η διαμόρφωση μιας Κρατικής Διοίκησης πιο συγκεντρωτικής, επιτελικής, στενά δεμένης με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., πιο επιθετικής απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα», κατήγγειλε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Βουλευτής Λαρίσης, Γιώργος Λαμπρούλης.

Για νομοσχέδιο «που μας πάει δεκαετίες πίσω, εγκαθιδρύοντας το φαύλο πελατειακό Κράτος από το οποίο υποτίθεται θέλει να αποστασιοποιηθεί», έκανε λόγο η κα. Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας εκ μέρους των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Τέλος, όπως υποστήριξε εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, το νομοσχέδιο στοχεύει «στην πλήρη άλωση των θέσεων Προϊσταμένων από την Κυβέρνηση και στην εγκαθίδρυση μιας διοικητικής πυραμίδας, κομματικά ελεγχόμενης και υποταγμένης σε αυτήν».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper