Υπερψηφίστηκε το "πολυνομοσχέδιο" του Υπουργείου Οικονομικών

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε, πριν λίγα λεπτά, η συζήτηση και τελικά η υπερψήφιση, από το β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, του "πολυνομοσχεδίου" του Υπουργείου Οικονομικών, εν μέσω πλήθους αντιδράσεων. 

Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, λοιπόν, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ακόμη και με ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς σε μια σειρά από ρυθμίσεις διαφώνησαν έντονα Βουλευτές της πλειοψηφίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων προκηρύξεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ στον Τύπο και τις συνέπειες απ' αυτή, κυρίως, στον Επαρχιακό και Περιφερειακό Τύπο. 

Εν μέσω των αντιδράσεων, ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ανακοίνωσε προ της ψηφοφορίας την επαναφορά στο υφιστάμενο καθεστώς... 

Στην περίπτωση των ρυθμίσεων για τους "ενστόλους", που είχαν επίσης προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης ανακοίνωσε λίγο πριν από την ψηφοφορία νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία έδωσε ακόμη 6 μήνες προθεσμία (έως 30.6.2015), ώστε οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης των "ενστόλων" να μπορούν να μετατρέπονται σε Ν.Π.Ι.Δ., μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης. 

Σε ό,τι αφορά στον υπολογισμό του "εφάπαξ", ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, παρέσχε προφορική διαβεβαίωση, ότι πριν από την έκδοση της δικής του Υπουργικής Απόφασης θα έχει προηγηθεί πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη. 

Ωστόσο, η νομοτεχνική βελτίωση δεν ικανοποίησε τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού φορέα των "ενστόλων" που βρίσκονταν από νωρίς στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής πορείας διαμαρτυρίας τους. 

Τελικά, η επίμαχη διάταξη για τους "ενστόλους" υπερψηφίστηκε με 50 «υπέρ» και 47 «κατά».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για δύο διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση, το οποίο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Η πρώτη διάταξη, για την οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απλοποιεί και διευκολύνει την αδειοδότηση δόμησης σε χώρους μεταλλευτικών εργασιών, όπως π.χ. στις Σκουριές Χαλκιδικής. 

Η δεύτερη διάταξη σχετίζεται με τον αποχαρακτηρισμό - υπό προϋποθέσεις - δασικών εκτάσεων. 

Στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουν ήδη δηλώσει πως, στην περίπτωση που αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προβούν στην κατάργηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. 

Σε σχετική εκδήλωση ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Βίτσας, είχε τονίσει:

«Εμείς, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θέλουμε να κάνουμε σαφές, πως η Κυβέρνηση "κοινωνικής σωτηρίας" θα καταργήσει αμέσως μόλις αναλάβει την κυβερνητική εξουσία όλες τις διατάξεις που χαρίζουν τα δάση και τις δασικές εκτάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως θα κάνει το ίδιο και για τους αιγιαλούς και τις ακτές». 

Τελικά, και οι δύο διατάξεις πέρασαν με ψήφους 50 «υπέρ» και 47 «κατά».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper