H μαγειρική πρόταση της ημέρας. Γεμιστά ορφανά για τους αναγνώστες του Newspistol.

Υλικά

8 Πιπεριές Πράσινες για Γεμιστά
8 Ντομάτες για Γεμιστά
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα ή μπασμάτι ή Τάι (μοντέρνα εκδοχή) .
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή 2 κουταλάκια σε σκόνη
1 κούπα σταφίδες μαύρες ή ξανθές.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό1 κονκασέ
1 φλιτζάνι τσαγιού με χυμό ντομάτας
2 κοφτές κουταλιές του τσαγιού αλάτι
1 συσκευασία ζωμού λαχανικών
Πιπέρι, δύοσμο, ρίγανη, κανέλλα, ρίγανη
2 μέτριες πατάτες



Παρασκευή-ΕκτέλεσηΑφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και αμέσως μετά αφαιρούμε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο ή με το κουτάλι.Κόβουμε τις πιπεριές εγκαρσίως αφαιρώντας επίσης τα καπάκια τους, ενώ από το εσωτερικό τους αφαιρούμε τους σπόρους.Το εσωτερικό από τις ντομάτες το περνάμε από το multi.Σε ένα δοχείο ρίχνουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη μία κουταλιά ζάχαρη, τα 2/3 από το φλιτζάνι με το λάδι, το σκόρδο, το κονκασέ, το ζωμό λαχανικών και τις σταφίδες.Ανακατεύουμε το μείγμα καλά- καλά. Σε ένα πιατάκι αναμειγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλλα(2 κουταλάκια του γλυκού). Τα ανακατεύουμε καλά καλά και το υλικό το πασπαλίζουμε ή αλείφουμε με πινέλο το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές.Στη συνέχεια μισογεμίζουμε ντομάτες και πιπεριές με το μείγμα. Μέσα στην κάθε ντομάτα και την κάθε πιπεριά ρίχνουμε από ένα κουτάλι της σούπας χυμό ντομάτας και μετά τις  σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.Περιχύνουμε τα γεμιστά με το υπόλοιπο λάδι.Τις πατάτες τις κόβουμε κυδωνάτες και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα γεμιστά.Στο ταψί ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και ζάχαρη και ότι έχει απομείνει από τη γέμιση που περίσσεψε.Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά.Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε τα γεμιστά να ψηθούν στους 180 βαθμούς για περίπου 90 λεπτά.Κατά τη διάρκεια του ψησίματος παίρνουμε το χυμό από το ταψί και κατά διαστήματα περιχύνουμε με αυτό τα γεμιστά.

Σημείωση: Στο χυμό αυτό εάν θέλετε βάζετε και μία κουταλιά της σούπας κονιάκ ή ρούμι.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper