Θοδωρής Αθερίδης- Σμαράγδα Καρύδη: Ζουν ένα μεγάλο έρωτα

Θοδωρής Αθερίδης- Σμαράγδα Καρύδη: Ζουν ένα μεγάλο έρωτα

Οι δυο δημοφιλείς ηθοποιοί μαζί με την Παναγιώτα Βλαντή και τον Γιώργο Χρυσοστόμου κάνουν τα τελευταία γυρίσματα, του θεατρικού έργου « Από Έρωτα», σε παραγωγή του Κώστα Λαμπρόπουλου και διανομή από τη Village.


Το έργο είναι μια ερωτική ιστορία που έγραψε ο Θοδωρής Αθερίδης το καλοκαίρι του 2003 και πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο. Ο ίδιος λέει στο People για αυτή την δουλειά που σύντομα θα παιχθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.«Ήθελα να γράψω μια ερωτική ιστορία τόσο δυνατή όσο το Ρωμαίος και Ιουλιέτα, μια ιστορία που να υπερβαίνει ακόμη και το θάνατο.»


Ενώ το για το πως αποφάσισε να γίνουν τα γυρίσματα του έργου στην Πειραίκή «Θυμάμαι πως θα κατέβαινα στην Αίγινα και έχασα το πλοίο. Είχα δύο ώρες στη διάθεσή μου. Έφυγα με τη μηχανή προς το Πέραμα. Πέρασα από την Ιχθυόσκαλα Κερατσι­νίου, από το Ναυτικό Όμιλο. Ανακάλυψα την Πειραϊκή. Πήγα εκεί ξανά και ξανά με τη Σμαράγδα και τη Βίκυ (Βολιώτη) για να τους δείξω το μέρος που ερωτεύτηκα. Εκεί ήθελα να μένει ο ήρωας της ταινίας, ο πυροσβέστης Αντώνης Γκαλιμάνης. Ένα σπίτι το ξεχώρισα από την αρχή και τελικά, από τα οκτώ στα οποία κάναμε κρούση, αυτό επιλέχθηκε για τα γυρίσματα.»


Η Παναγιώτα Βλαντή είναι ενθουσιασμένη που επιτέλους ξανακάνει σινεμά και συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Θοδωρή. «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα κάνει ταινία το πρώτο του θεατρικό έργο. Εγώ στο θέατρο δεν το είχα δει. Μας είχαν προτείνει με τον Θοδωρή μια δουλειά στον ΑΝΤ1 πριν από καιρό, μετά τα Μαύρα Μεσάνυχτα, και είχαμε δεχτεί και οι δύο. Δεν έγινε όμως τελικά, γιατί έπεσε πάνω στην κρίση. Έπειτα μιλήσαμε για το θέατρο, αλλά δεν μας κάθισε πέρσι. Και τώρα ήρθε η ταινία. Το διάβασα, μου είπε ότι θα κάνω τη Μολδαβή νοσηλεύτρια και είπα "ναι".»


Για τη σχέση της με τους άλλους ηθοποιούς που παίζουν μαζί στη ταινία λέει: « Το πιο πειραχτήρι ήταν ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Με τη Σμαράγδα επικοινωνούμε με το βλέμμα και αγαπώ ό,τι είναι αυτό το κορίτσι: Μαγκάκι και ντόμπρα.»Ενώ επιβεβαιώνει ότι κάποιος μπορεί να πάθει από έρωτα... τα πάντα! «Λάμπεις, ομορφαίνεις, γελάς. Κι αν είναι απογοήτευση, δεν τρως και αδυνατίζεις» λέει η ηθοποιός στο People, που αυτή τη περίοδο είναι στα καλύτερα της μετά μετά από μια μελαγχολική φάση που πέρασε στην προσωπική της ζωή.

 


Και η Σμαράγδα Καρύδη θυμάται «Αυτό το θεατρικό ήταν η πρώτη μου συνεργασία με τον Θοδωρή. Κάναμε μαζί ένα σίριαλ τότε και μας είχε δώσει ο Λάκης Λαζόπουλος, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, το θέατρο Αθηνών για να κάνουμε κάτι. Ο Θοδωρής ήθελε να γράψει. Εγώ παράλληλα διάβαζα έργα. Θυμάμαι, λοιπόν, όταν μου το έστειλε και το διάβασα στην παραλία, γέλασα και έκλαψα και είπα "ναι, θα το κάνουμε". Σε συγκινεί, σε κινητοποιεί ως έργο. Είναι πολύ πιο ωραίο τώρα. Μπήκαν νέα στοιχεία και όλοι εκείνοι οι θεατρικοί μονόλογοι έγιναν εικόνες.»

 


Για την υπόθεση της ταινίας και το ρόλο της η Σμαράγδα λέει: «Στην ταινία είμαι μια δημοσιογράφος που τη σώζει ο Αντώνης από τα γραφεία μιας εφημερίδας που πήραν φωτιά. Έτσι γνωρίζονται και ερωτεύονται. Νιώθει ότι του ανήκει, αφού την έσωσε, και ζει μαζί της ένα μεγάλο έρωτα μέχρι που χωρίζουν» .

   


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper