Μακαρονόπιτα είναι η πρόταση της Μαρίας Λοη γι αύτή την εβδομάδα.

Μακαρονόπιτα είναι η πρόταση της Μαρίας Λοη γι αύτή την εβδομάδα.

Τι έχουμε:

1 πακέτο φύλλα για πίτα

½ κιλου μακαρόνια χοντρά, Νο 3

300 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

2 φλιτζ. ανθότυρο, θρυμματισμένο

1 φλιτζ. γάλα

5-6 αβγά

4-5 κουταλιές λάδι ελιάς

αλάτι

πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

κόκκους κόκκινου πιπεριού

λάδι ελιάς, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

 

Τι κάνουμε:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη φέτα, τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα, το γάλα, το ανθότυρο, το λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα, αλείφοντάς κάθε ένα με λάδι, φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα το μείγμα με τα μακαρόνια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, κομμένα στο μέγεθος του ταψιού και αλείφοντάς κάθε ένα με λάδι. Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού, τις αλείφουμε με λάδι και πιέζουμε ελαφρά, ώστε να κολλήσουν με το πάνω φύλλο.

Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε την επιφάνεια της με λίγο νερό και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά. 

Βγάζουμε την μακαρονόπιτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε γαρνίροντας με κόκκους πιπεριού.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper