Η πρόταση του Νewspistol με έναν νέο σχεδιαστή μόδας να μας εξηγεί τα μυστικά για μια καριέρα στον χώρο αυτό.

  • 08/11/2012 - ΜΟΔΑ - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Η πρόταση του Νewspistol με έναν νέο σχεδιαστή μόδας να μας εξηγεί τα μυστικά για μια καριέρα στον χώρο αυτό.

Με λένε Νεκτάριο, είμαι ένας νέος σχεδιαστής μόδας και ενδυματολόγος, γεννήθηκα στο Πέραμα Ρεθύμνου, όπου μεγάλωσα. Από παιδάκι αγάπησα πολύ τις τέχνες, τη μόδα, την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και τη ζωγραφική. Όταν ήρθα στην Αθήνα, στα 18 μου χρόνια, σπούδασα στον Α.Κ.Τ.Ο, αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμηση και απέκτησα πτυχίο από το MiddlesexUniversityτου Λονδίνου. Η αγάπη μου για τη μόδα όμως υπερίσχυσε και έτσι σπούδασα σχέδιο μόδας και ενδυματολογία στο ΙΕΚ Intergraphics. Έχω παρουσιάσει δύο ολοκληρωμένες συλλογές στο AthensExclusiveDesignersWeek, για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012 με τίτλο “Marinero” και για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα 2012-13, με τίτλο “LaDivaDivina”.

     Ξεκίνησα να σχεδιάζω ρούχα, από μικρό παιδάκι, είχα πάντα μαζί μου ένα πρόχειρο χαρτάκι και ένα μολυβάκι και σχεδίαζα ρούχα παντού, ακόμα και στο σχολείο, τα οποία αρχειοθετούσα σε ένα ειδικό ντοσιέ και τα υπέγραφα, για να τα έχω έτοιμα όταν θα δημιουργούσα τον προσωπικό μου οίκο ραπτικής, είχα αποφασίσει με τι θα ασχοληθώ όταν μεγαλώσω. Τα σχέδια αυτά τα έχω ακόμα και όταν τα  παρατηρώ διασκεδάζω πολύ!

     Επίσης σχεδιάζω και δημιουργώ χειροποίητα αξεσουάρ, είναι μια ενασχόληση που μου αρέσει πολύ να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου, όπως μου αρέσει να ασχολούμαι με το πατρόν και το ράψιμο. Κατασκευάζω και διακοσμώ αξεσουάρ όπως καπέλα, τσάντες, γάντια και ιδιαίτερα κοσμήματα που κάνουν ένα σύνολο πιο ξεχωριστό.

     Μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω γυναίκες να φοράνε δημιουργίες μου, είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Σκέφτομαι πως αυτό το ρούχο πέρασε από τη διαδικασία του σχεδιασμού, της επιλογή του υφάσματος, του πατρόν,  του κοψίματος και του ραψίματος για να το βλέπω τώρα ζωντανό απέναντι μου, μπορεί στον υπόλοιπο κόσμο να φαίνεται ένα απλό φόρεμα αλλά εγώ το νοιώθω σαν παιδί μου!   

     Από υφάσματα αγαπώ πολύ το μετάξι , τη δανδέλα και τη μουσελίνα, γιατί είναι υφάσματα πολυτελή, λαμπερά, αέρινα, αναδεικνύουν τη θηλυκή πλευρά της γυναίκας και την κάνουν να δείχνει μοναδική. Από υλικά λατρεύω τα κεντήματα, τις τρέσες, τις πέρλες και έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στα κουμπιά, είναι υλικά που θεωρώ ότι δίνουν ένα χαρακτήρα σε ένα ρούχο.  

     Το στυλ μου είναι κλασσικό, αγαπώ πολύ τις κλασσικές γραμμές και πάνω σε αυτές δουλεύω. Κάποια από τα ρούχα μου έχουν έντονα στοιχεία θεατρικότητας, όπως φαρδιά μανίκια, μεγάλους γιακάδες και  φιόγκους, που παραπέμπουν σε θεατρικά κουστούμια μιας άλλης εποχής.

     Η συλλογή “Marinero”, για την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι εμπνευσμένη από το ναυτικό στυλ, σε τόνους του λευκού και του μπλε, με ρίγες οριζόντιες και κάθετες και αποτελείται από μια μεγάλη γκάμα ρούχων υψηλής ραπτικής, σε κλασικές γραμμές. Αέρινα υφάσματα όπως σατέν και κρεπ συνδυάζονται με πιο σκληρά όπως τζιν και γκαμπαρντίνα κάνοντας έτσι το στυλ πιο ιδιαίτερο και μοναδικό.  Τα ρούχα αυτά, καλύπτουν την ανάγκη των γυναικών να είναι άνετες και όμορφες όλες τις ώρες της ημέρας, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με τα ανάλογα αξεσουάρ. Είναι μια συλλογή που μυρίζει θάλασσα!

     Η συλλογή ‘’LaDivaDivina’’, για το φθινόπωρο και το χειμώνα, είναι εμπνευσμένη από και αφιερωμένη στη μια και μοναδική Diva, τη Μαρία Κάλλας, η οποία με την παρουσία της, το στυλ της και την προσωπικότητά της κατάφερε να μείνει στην ιστορία αιωνίως. Αποτελείται από σύνολα υψηλής ραπτικής, σε κλασσικής γραμμής πάντα. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει αποχρώσεις του λευκού, του μαύρου και του κόκκινου. Η γούνα συνδυάζεται με το σατέν, η δανδέλα με το brocade και ο taffetas με το μετάξι δίνοντας μια πινελιά μοναδικότητας και πολυτέλειας.

     Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να νοιώθει ντίβα. Πιστεύω πολύ σε αυτό, κάθε γυναίκα ανεξάρτητα από την οικονομική της κατάσταση και την κοινωνική της θέση πρέπει να φροντίζει και να αγαπάει τον εαυτό της, παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει καθημερινά, να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της.

       Γι’αυτό όσον αφορά τις αναγνώστριες μας, θα πρότεινα να προσαρμόσουν τις τάσεις της μόδας στο σωματότυπο τους, όπως πολύ καλά κάνουν και να ενημερώνονται για τη μόδα χωρίς να γίνονται θύματα της. Επίσης καλό θα ήταν κάθε αναγνώστρια να έχει κάποια κλασσικά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα της, όπως ένα μικρό μαύρο φόρεμα και μια γκαμπαρντίνα που φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

      Οι αναγνώστριες μας μπορεί να δουν την δουλειά μου στο διαδίκτυο αναζητώντας με το καλλιτεχνικό μου όνομα ως NektariosEliasMertios, γιατί δεν έχω ακόμα κάποιο ατελιέ, είναι στα άμεσα σχέδια μου. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου θα με βρείτε στο προφίλ NektariosMertios στο facebook και στο e-mailnek_elias_mertios@hotmail.com θα χαρώ να έρθω σε επικοινωνία μαζί σας και να σας γνωρίσω από κοντά.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper