"Γαλατόγλυκο": Ο γλυκός πειρασμός απο την Μαρία Λόη σε μια συλλεκτική συνταγή.

Γαλατόγλυκο: Ο γλυκός πειρασμός απο την Μαρία Λόη σε μια συλλεκτική συνταγή.

Τι έχουμε:

8 φύλλα κρούστας

Για τη γέμιση:

4 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένακαι

ψιλοκομμένα

10 κουταλιές αλεύρι

2 κουταλιές μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου

4 αβγά

2 βανίλιες

Για το γαρνίρισμα:

ζάχαρη άχνη

κανέλα, σκόνη

μαργαρίνη, λιωμένη  για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού

1 αβγό, για το άλειμμα

4-5 κουταλιές νερό

 

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το γάλα και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε, συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι, ώστε να ενωθούν. Ρίχνουμε τις βανίλιες, τη μαργαρίνη, τα αμύγδαλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη, στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα, φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί και αλείφουμε κάθε ένα με μαργαρίνη. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα, γυρίζουμε προς το εσωτερικό του ταψιού τις άκρες των κάτω φύλλων και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κομμένα στις διαστάσεις του ταψιού. Κάθε φορά που στρώνουμε ένα φύλλο το αλείφουμε με μαργαρίνη και το σουρώνουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας.

Πιέζουμε ελαφρά, ώστε να κολλήσουν οι γυρισμένες άκρες των κάτω φύλλων με τα επάνω, αλείφουμε την επιφάνεια του γαλατόγλυκου με το αβγό χτυπημένο με 4-5 κουταλιές νερό και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά.

Βγάζουμε το γαλατόγλυκο από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με  ζάχαρη άχνη και κανέλα.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper