Η Φωτεινή Κούβελα νέα Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

Η Φωτεινή Κούβελα νέα Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

Τη νέα Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.), Φωτεινή Κούβελα, παρουσίασε, σήμερα το μεσημέρι, στους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης. 

Ο Υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι επικεφαλής στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) θα τοποθετηθεί η πρώην Βουλευτής, Ειρήνη Αγαθοπούλου, καθώς και ότι καθήκοντα Προέδρου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει η Συνταγματολόγος Ιφιγένεια Καμτσίδου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και απευθυνόμενους στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες της Γ.Γ.Ι.Φ., ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, στα κυριότερα σημεία της ομιλίας του, τόνισε: 

«Η Φωτεινή Κούβελα μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο ως επικεφαλής της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Έχει κοινοβουλευτική εμπειρία, πολιτική πείρα, αγώνες, και συμμετοχή σε αρκετές επιτροπές για την ισότητα των φύλων, του τραπεζικού χώρου και ευρύτερα, της κοινωνίας». 

Μιλώντας στους εργαζόμενους, η νέα Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, κυριότερα, επεσήμανε: 

«Το εθνικό σχέδιο που έχει ήδη προγραμματιστεί, θα συνεχισθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς. Οι συμβουλευτικοί σταθμοί ιεραρχούνται στα επείγοντα. Εξασφαλίζονται πόροι, μέσω των ΕΣΠΑ, ώστε να μην κλείσουν. 

Παράλληλα, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής σφαίρας, ακόμα και στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα, θα δούμε που εμπλεκόμαστε και εμείς ώστε να εξασφαλίσουμε ισότητα και στις παροχές που θα δοθούν για τους ανθρώπους που είναι ανήμποροι ώστε να καλύψουν άμεσες ανάγκες. 

Η κρίση έπληξε κυρίως τους νέους ανθρώπους και τις γυναίκες ενώ υπάρχουν επιπρόσθετες δυσκολίες στον εργασιακό τομέα και πολλές παραβιάσεις δικαιωμάτων. Όπως για παράδειγμα οι απολύσεις εγκύων γυναικών. Σκοπός μας είναι να τα αναδείξουμε και να δώσουμε λύσεις. 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας έχει υποβαθμισθεί και χρειάζεται αναβάθμιση, η οποία θα πραγματοποιηθεί, αλλά θα χρειασθεί χρόνο, λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού που έχουμε υποστεί». 

Η απερχόμενη Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, Βάσω Κόλλια, δήλωσε: 

«Μετά από 21 μήνες, ευτυχώς, η Γενική Γραμματεία περνάει σε χέρια πιο οικεία από τα δικά μου. 

Δουλέψαμε σκληρά για να την κρατήσουμε ζωντανή, για να μην την κλείσουν μνημόνια και τρόικες που νόμιζαν πως θα σώσουν τη χώρα. Πρωτίστως η κρίση έχει προτίμηση στις γυναίκες. 

Είμαι δίπλα σας, όποια στιγμή το χρειασθείτε. Οι γυναίκες αποτελούν την δύναμη που μπορεί να βγάλει την κοινωνία από την κρίση αλλά δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper