Σφοδρή κόντρα στη Βουλή- "Ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή οι υπουργοί να είναι στα τέσσερα"- BINTEO

Σφοδρή κόντρα στη Βουλή- Ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή οι υπουργοί να είναι στα τέσσερα- BINTEO

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε την κυβέρνηση όρθια και ότι και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το ίδιο για να πάρει την απάντηση από τον Πάνο Καμμένο: «Μας είπατε ότι η χώρα ήταν όρθια. Την κρατούσαν όρθια με εντολές του πρωθυπουργού στους υπουργούς να είναι στα τέσσερα...»

Ακόμη ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έστειλε επιστολές σε όλα τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα και τους ζήτησε να στηρίξουν την Ελλάδα, γεγονός που επίσης προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Άμυνας.

«Να σταματήσει να αλληλογραφεί με ευρωπαίους και να απαντάει ο Βενιζέλος. Ποιος έφερε την ανθρωπιστική κρίση; Η πολιτική που στήριξε ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς. Η πολιτική που αποφάσισε ο λαός να αλλάξει. Και θα αλλάξει είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει», σημείωσε.

Βενιζέλος: Βάλατε τη χώρα σε περιδείνιση

Για ταμειακό πανικό της κυβέρνησης την ώρα που οξύνονται οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος στην τοποθέτησή του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα βιώνει επί εβδομάδες το "μαρτύριο του σταγονόμετρου" περιμένοντας τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι ενώ τα αποθεματικά των ταμείων γίνονται "είδος λείας" στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση συγκυριακά και πρόχειρα ορισμένα θέματα.

Πρόσθεσε ότι παρατηρείται κανιβαλισμός χωρίς προοπτική μεταξύ ρέπος και της κάλυψης των εκδόσεων των εντόκων γραμματίων αλλά και σε θέματα με τις κοινοτικές επιδοτήσεις με τους αγρότες. Συμπλήρωσε ότι πλέον προκύπτει η ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχασε μέσα από τα χέρια της 11 δισ. ευρώ τα οποία και πήρε υπό τον έλεγχό του το EFSF.

"Κανείς δεν ασχολείται με την πραγματική οικονομία", είπε ο κ. Βενιζέλος που σημείωσε ότι υπάρχει απουσία κυβερνητικού λόγου για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την απασχόληση και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της φτώχειας αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση προνοιακά. Μόνο η ανάπτυξη είπε είναι αυτή που λύνει το πρόβλημα της ανεργίας και μειώνει την φτώχεια.

Έκανε λόγο για αντιφατικότητα της κυβέρνησης σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις και ανέφερε ότι "η αγορά έχει καθίσει" και πως σε 50 μέρες χάθηκαν όλα τα πλεονεκτήματα της οικονομίας που επετεύχθησαν χάρη στις θυσίες του λαού.

Χάθηκε επίσης -τόνισε ο κ. Βενιζέλος- το πλεονέκτημα της προοπτικής του θετικού ρυθμού ανάπτυξης που πρέπει να διατηρηθεί για το 2015 αλλά και αυτό ενός σταθερού τραπεζικού συστήματος που σταθερά "απομοχλεύει τις σχέσεις του με την ΕΚΤ".

"Το χειρότερο", είπε ο κ. Βενιζέλος είναι πως μέσα σε 50 μέρες "καταστράφησε το στρατηγικό σχέδιο της χώρας" η οποία και έχει εισέλθει σε συνεχή περιδείνιση "μέσα στον ανεμοστρόβιλο των αντιφάσεων της κυβέρνησης".

Διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τόσο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, όσο και αυτό για τις 100 δόσεις και την διάταξη για τους πλειστηριασμούς, διασαφηνίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να τις "ξεψηφίσουμε αν έρθει η κυβέρνηση κάποια στιγμή υπό την πίεση των εταίρων να ξεψηφίσει τις διατάξεις αυτές".


Προέλευση: usay.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper