Αλέξης Τσίπρας: «Σε μας οι απειλές δεν περνάνε...»

Αλέξης Τσίπρας: «Σε μας οι απειλές δεν περνάνε...»

«Μετά από πέντε χρόνια, συζητείται επιτέλους στη Βουλή των Ελλήνων ένα σχέδιο νόμου, που γράφτηκε εδώ και στην Ελληνική γλώσσα και δεν μεταφράστηκε» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, για να προσθέσει:

«Το ίδιο θα γίνει και με τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις, την ανασυγκρότηση του Δημοσίου, την επανεκκίνηση της Οικονομίας, την ΕΡΤ, την Δικαιοσύνη».

«Οι εταίροι, αν κάπου στο βάθος του μυαλού τους είχαν ότι θα ήμασταν η συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, σίγουρα τους απογοητεύσαμε. Άρχισε η Ευρώπη να συνηθίζει στην ιδέα, ότι μπορούν να υπάρξουν κυβερνήσεις, που πάνε κόντρα στον νεοφιλελεύθερο δογματισμό» τόνισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, προσθέτοντας: «Εμείς δεν θα ανεχθούμε τεχνοκράτες να ξεφτιλίζουν Έλληνες εκλεγμένους Υπουργούς. Οι εκλεγμένοι με τους εκλεγμένους. Οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες...».


«Ορισμένοι από τους τεχνοκράτες, που δεν έχουν προλάβει να συνειδητοποιήσουν, ότι τα πράγματα άλλαξαν, προσπαθούν να φοβερίσουν με τελεσίγραφα. Τους απαντάμε, λοιπόν, ψηφίζοντας σήμερα στη Βουλή το σ/ν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέτουν την Ευρώπη».

«Κάποιοι μας ζητάνε να παγώσουμε νομοσχέδια, ώστε να συνεχίζουν ξεπαγιάζουν χιλιάδες νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα;» αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των εταίρων μας στην κατάθεση νομοσχεδίων, που μάλιστα τα χαρακτηρίζουν «μονομερείς ενέργειες», κάνοντας λόγο για «θράσος». «Δεν μας τρομάζουν και δεν μας φοβίζουν. Σε αυτήν την Κυβέρνηση αυτά δεν περνάνε...» πρόσθεσε.  

«Η Ελλάδα έγινε για πέντε χρόνια οικονομικό πειραματόζωο. Τώρα κάποιοι  επιθυμούν να γίνει και πολιτικό πειραματόζωο και μας απειλούν κάνοντας λόγο για μονομερείς ενέργειες. Ας σταματήσουν και ας τηρήσουν τις συμφωνίες, όπως τις τηρούμε εμείς άλλωστε» συνέχισε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας. 


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper