Φιλετάκια με μανιτάρια η πρόταση της Μαρίας Λόη γι αυτή την εβδομάδα.

Φιλετάκια με μανιτάρια η πρόταση της Μαρίας Λόη γι αυτή την εβδομάδα.


Τι έχουμε:

3/4 κιλου κρέας μοσχαρίσιο, φιλέτο

3 κεσεδάκια λευκά μανιτάρια

1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς  

1 ποτηράκι λευκό κρασί

5 κουταλιές μαργαρίνη

1 κρεμμύδι, τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο,

ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι κορν φλάουρ

1 φλιτζ. νερό

αλάτι

πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

φύλλα βασιλικού

αλεύρι, για το αλεύρωμα

 

Τι κάνουμε:

Ξεπλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε μία καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να

καραμελώσει. Προσθέτουμε το λάδι και, μόλις κάψει, σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά.

Στο μεταξύ σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα μανιτάρια, το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι νερό, ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper