Αλέξης Τσίπρας: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα»

Αλέξης Τσίπρας: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα»

«Θα έχουμε συμφωνία σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα», διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση, εάν θα υπάρξει "κούρεμα" καταθέσεων, ξεκαθαρίζοντας πως, η περίπτωση της Κύπρου είναι ένα «εντελώς διαφορετικό ζήτημα», απ' αυτήν της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μιλώντας απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ant1.


«Φτάσαμε στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης και τη "σφραγίδα" αυτού του τέλους θα τη βάλει ο Ελληνικός λαός», πρόσθεσε επί του ίδιου θέματος ο Πρωθυπουργός, απαντώντας στο γιατί πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία «σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα».

Μιλώντας για τα δύο ενδεχόμενα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, ο Πρωθυπουργός τόνισε: 

«Αν επικρατήσει το ΝΑΙ δυστυχώς θα έχουμε μία συμφωνία που δεν θα είναι βιώσιμη και σε 5 μήνες θα οδηγηθούμε σε ένα 3ο Μνημόνιο, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, όσο πιο ισχυρό είναι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση της επόμενης μέρας».

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στις επικρίσεις να επιλέξει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όχι απλά υπεραμύνθηκε αυτής, αλλά επισήμανε:

«Η μόνη δυνατότητα να πετύχουμε περισσότερα και να βγούμε από τον "φαύλο κύκλο" της κρίσης είναι να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός» και συμπλήρωσε:

«Πριν ακόμα φτάσει ο λαός στην κάλπη, υπάρχουν σημεία υποχώρησης από τους δανειστές μας, ενώ μόλις ανακοινώσαμε το δημοψήφισμα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι, το Ελληνικό χρέος χρειάζεται 30% "κούρεμα" και μακρά περίοδο χάριτος».

Ο Πρωθυπουργός απαντώντας στο ερώτημα, γιατί μέχρι σήμερα δεν φτάσαμε σε συμφωνία, είπε:

«5 μήνες επιδιώκουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση, αλλά αρνηθήκαμε να αποδεχτούμε υφεσιακά μέτρα. Δεν δεχτήκαμε μέτρα εναντίον των αγροτών, συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, της νησιωτικής οικονομίας. Οι προτάσεις μας κάλυπταν τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά δεν έγιναν αποδεκτές. Επέμεναν να μας επιβάλλουν αντικοινωνικά μέτρα».

«Οι ουρές στις τράπεζες είναι ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι εταίροι μας αρνήθηκαν εκβιαστικά ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος», τόνισε ο Πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την εικόνα πολίτες, ηλικιωμένοι να στήνονται επί ώρες στις ουρές Τραπεζών, προκειμένου να λάβουν μόλις 60 ? την ημέρα και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται στις ουρές και τα ΑΤΜ γνωρίζουν ότι, αγωνιζόμαστε για βιώσιμη και αξιοπρεπή λύση»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και απαντώντας στο τι θα πράξει ο ίδιος, στην περίπτωση που επικρατήσει το ΝΑΙ, ο κ. Τσίπρας είπε πως, «η επιθυμία του Ελληνικού λαού θα γίνει νόμος», ο ίδιος θα παραμείνει θεσμικός εγγυητής και ότι θα προχωρήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, χωρίς ωστόσο να καθιστά σαφές, εάν θα οδηγήσει τη Χώρα σε Εκλογές ή όχι.

Ο Πρωθυπουργός, κλείνοντας τη συνέντευξή του, συνέχισε την αινιγματική του τοποθέτηση για το "αύριο" του αξιώματος που κατέχει σήμερα, λέγοντας:

«Δεν έχω προλάβει να αγαπήσω την καρέκλα μου και να τη βάλω πάνω από το συμφέρον της Χώρας», ενώ απευθύνοντας μήνυμα προς τους πολίτες, τόνισε:

«Δεν θα τους πω ψέματα. Δεν τους είπα πέντε μήνες τώρα, δεν τους λέω τώρα, δεν θα τους πω αύριο...».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper