Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεκάδες χιλιάδες ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ προσλήψεις στο Δημόσιο»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεκάδες χιλιάδες ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ προσλήψεις στο Δημόσιο»

Επίκαιρη Ερώτηση, σχετικά με την κατάργηση των ιδιωτικών εργολαβιών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας στο Δημόσιο, προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση και τον Υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, κατέθεσε, σήμερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Β? Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης στην Ερώτησή του θεωρεί ότι, θα προσληφθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απευθείας στο Δημόσιο με αδιαφανείς μεθόδους, βάσει της εγκυκλίου ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/41/οικ/16433 από 27 Μαΐου 2015, των Αναπληρωτών Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Κατρούγκαλου και Δημήτρη Στρατούλη, αντίστοιχα, «που ουσιαστικά κρατικοποιούν όλες τις υπηρεσίες καθαριότητας που παρέχονται στο δημόσιο μέσω ιδιωτών εργολάβων», όπως επισημαίνει.

Με αφορμή την κατάθεση της επίκαιρης Ερώτησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά:

«Η δημόσια διοίκηση αντί να μεταρρυθμίζεται κρατικοποιείται. Αν η κυβέρνηση εννοεί ότι αγωνίζεται για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας ας αλλάξει ρότα. Οι πρακτικές Κατρούγκαλου - Στρατούλη βλάπτουν το κράτος και δεν έχουν θέση στη σύγχρονη Ευρώπη».

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη, 

ΘΕΜΑ: Παράταση και σύναψη νέων ατομικών συμβάσεων καθαριότητας στο Δημόσιο.

 

Ουσιαστικές παράμετροι μεταρρυθμίσεων αποτελούν η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του δημοσίου. Αυτή πρέπει να είναι η στόχευση των μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων στη δημόσια διοίκηση. 

Με την εγκύκλιο ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/41/οικ/16433 από 27 Μαίου 2015, οι αναπληρωτές υπουργοί κ.κ. Κατρούγκαλος και Στρατούλης ουσιαστικά κρατικοποιούν όλες τις υπηρεσίες καθαριότητας που παρέχονται στο δημόσιο μέσω ιδιωτών εργολάβων, προσλαμβάνοντας δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους τους (καθαριστές και καθαρίστριες) με απευθείας συμβάσεις στο Δημόσιο. 

Με βάση την εν λόγω εγκύκλιο για όσους απασχολούνταν στη παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας  είναι επιτρεπτή η σύναψη ατομικής σύμβασης μίσθωσης έργου. Η ρύθμιση περιλαμβάνει και όλους εκείνους των οποίων η εργασιακή σχέση ή σύμβαση έχει λήξει πρόσφατα. 

Θα δύναται λοιπόν κάθε υπηρεσία / φορέας να προσλάβει απευθείας φυσικά πρόσωπα (καθαριστές / καθαρίστριες) που «μέχρι πρόσφατα» εργάζονταν για λογαριασμό ιδιώτη εργολάβου που παρείχε υπηρεσίες καθαριότητας στο Δημόσιο. 

Ερωτώνται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ο κ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: 

1. Πως εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση ευθυγραμμίζεται με τις αρχές της διοικητικής μεταρρύθμισης και πως συμβάλλει στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του δημοσίου; 

2. Πόσες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα θα προσληφθούν απευθείας στο δημόσιο και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν; 

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που είχε εκδοθεί στις 27 Μαϊου 2015, με τίτλο «Παράταση και σύναψη νέων ατομικών συμβάσεων καθαριότητας, σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν.4325/2015 (ΦΕΚ 47 Α')»


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper