Είμαστε έτοιμοι για συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία;

Είμαστε έτοιμοι για συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία;

Το λουτρό αίματος αθώων ανθρώπων, που προκάλεσαν οι Τζιχαντιστές στη Γαλλία, έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την υφήλιο, αλλά παράλληλα επιταχύνει τις διαδικασίες για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος στη Συρία και τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου.

Οι φωνές, που κάνουν λόγο για άμεση και ισχυρή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, προκειμένου να τερματιστεί η δράση των Τζιχαντιστών και να προκληθεί η εξόντωσή τους, αυξάνουν μέρα με την ημέρα.

Ωστόσο παραμένει ένα ερώτημα αναπάντητο: Ποιες χώρες θα αναλάβουν το βάρος (και το κόστος από μελλοντικές επιθέσεις φανατικών) της επέμβασης; Στην Ελλάδα εκδηλώθηκε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης (και πολύ σωστά) στις οικογένειες των νεκρών Γάλλων και συνολικά στο γαλλικό λαό.

Είναι όμως έτοιμη η ελληνική κοινωνία να αναλάβει το κόστος μίας απευθείας αντιπαράθεσης με τους Τζιχαντιστές; Τι πιστεύουν οι απλοί πολίτες για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία;

Τα ερωτήματα αυτά αποτελούν το θέμα του σημερινού ρεπορτάζ και διαβάστε αμέσως τι μας απάντησαν άντρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών.


Η Νικολέτα Σουρή έπαιζε με το γιο της Βασίλη Κρινή στις κούνιες και δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία. Η ίδια πιστεύει: "Πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς να μπει ένα τέλος σε όσα συμβαίνουν στη Συρία, για να είμαστε μελλοντικά ασφαλείς εμείς και τα παιδιά μας.Αν γίνει στρατιωτική επέμβαση πρέπει να στείλουμε κι εμείς στρατιώτες."


Την ίδια άποψη διατύπωσε και η Βούλα Μπασδέκη, η οποία τόνισε: "Εννοείται ότι πρέπει να συμμετάσχουμε κι εμείς σε περίπτωση επέμβασης στη Συρία. Από τη στιγμή που είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συμμετέχουμε και στις δύσκολες αποφάσεις."


Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο Γιώργος Γιαννακάς, ο οποίος δήλωσε: "Δεν πρέπει να συμμετάσχουμε, διότι κανείς δεν πρέπει να ανακατεύεται σ΄αυτά που γίνονται στο σπίτι του άλλου, όπως δεν θέλουμε να ανακατεύονται στο δικό μας. Επιπλέον θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις αν συμμετάσχουμε."


Διαφωνία προέκυψε μεταξύ δύο αδελφών της Νικολέτας και της Ιωάννας Μιστριώτη, με την πρώτη να δηλώνει: "Νομίζω ότι έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα και καλό είναι να μην αποκτήσουμε κι άλλα. Δεν πρέπει να συμμετάσχουμε σε τυχόν επέμβαση στη Συρία, γιατί θα γίνουμε στόχος."
Η Ιωάννα, από την  πλευρά της σημείωσε: "Πρέπει να στείλουμε κι εμείς στρατιώτες στη Συρία, ώστε να βοηθήσουμε να μπει ένα φρένο στη δράση των τρομοκρατών."


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper