Έρχεται ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;

Έρχεται ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει το θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, που ξεκίνησε από την κατάρριψη του Ρώσικου πολεμικού αεροσκάφους από τους Τούρκους και συνεχίζεται σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο.

Η προοπτική του τρίτου παγκοσμίου πολέμου έχει γίνει πλέον μία ορατή πραγματικότητα και δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται για τις εξελίξεις και στην Ελλάδα. Μάλιστα στη χώρα μας έχουν αρχίσει και ανασύρονται και προφητείες αγίων, όπως ο γέροντας Παΐσιος, που έκαναν λόγο για Ρωσοτουρκικό πόλεμο.

Τι πιστεύουν όμως οι απλοί πολίτες; Υπάρχει πράγματι φόβος ότι θα ξεκινήσει σύντομα παγκόσμια σύρραξη ή ο κόσμος πιστεύει ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η σύγκριση θα αποφευχθεί.

Το egnomi.gr έκανε ρεπορτάζ για το θέμα και σας παρουσιάζει τις απόψεις των Χαλκιδέων.


Ο Αντώνης Κελέκης είναι αισιόδοξος, αφού δηλώνει: "Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση από τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους Ρώσους, ώστε να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Δε νομίζω να γίνει παγκόσμιος πόλεμος."


Περισσότερο απαισιόδοξοι είναι οι νεαροί Θάνος Σακκής και Ηλίας Τζίτζιρας, οι οποίοι σχολίασαν: "Παντού ξεσπούν αναταραχές και σε συνδυασμό με το επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας τελικά δεν θα την ...γλυτώσουμε. Όπως δείχνουν τα πράγματα πάμε για παγκόσμιο πόλεμο."


Ο Τηλέμαχος Ζήκος αντίθετα θεωρεί ότι τελικά δεν θα γίνει πόλεμος και εκφράζει μία άποψη, που μοιάζει και με ευχή, αφού λέει: "Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε ως εκεί και θα πρυτανεύσει η λογική για το καλό όλων των λαών της γης."


Η μοναδική γυναίκα, που μίλησε στο ρεπορτάζ, η Βένια Σαμπάνη πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός πολέμου και προσθέτει: "Εδώ που τα λέμε, πόλεμο έχουμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια, τον πόλεμο της επιβίωσης και δυστυχώς δεν θα αντέξουμε χειρότερες καταστάσεις, αλλά δυστυχώς δύσκολα θα αποφύγουμε τον αληθινό πόλεμο."


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper