Σαλάτα με κουσκούσι η πρόταση απο την Μαρία Λόη αυτή την εβδομάδα.

Σαλάτα με κουσκούσι η πρόταση απο την Μαρία Λόη αυτή την εβδομάδα.

Τι έχουμε:

2 φλιτζ. κουσκούσι

1 ντομάτα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια

1/2 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς

χυμό από 1/2 λεμόνι

3 κουταλάκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

φύλλα μαρουλιού

κλωναράκια μαϊντανού

1/2 κουταλάκι μπούκοβο, σκόνη

 

Τι κάνουμε:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κουσκούσι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το λάδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ χαράσσουμε ένα σταυρό στο κάτω μέρος από την ντομάτα, τη βάζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό και την αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κομματάκια.

Ξεπλένουμε το μαϊντανό, τον στραγγίζουμε, κόβουμε τα κοτσανάκια, κρατάμε το φύλλωμά και το ψιλοκόβουμε.

Προσθέτουμε στο μπολ με το κουσκούσι, την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αγγούρι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.

Βάζουμε τη σαλάτα σε πιάτα στρωμένα με φύλλα μαρουλιού και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπούκοβο και γαρνίροντας με κλωναράκια μαϊντανού.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper